fbpx

Gevonden recepten: 139

Tzatziki

komkommer, tzatziki

Een heerlijk Grieks recept van Tzatziki. Serveer de tzatziki bij een in reepjes gesneden, gegrild Turks brood. Ook lekker op een stukje warme ciabatta.

Steak met kruiden

steak met kruiden

De fijne selectie van kruiden geeft de steak een bijzondere smaak. Daarnaast is het een kwestie van goed grillen voor de juiste gaarheid.

Sinaasappeldressing

sinaasappeldressing

De dressing met azijn, sinaasappel en rozemarijn is heerlijk bij een groene salade of een oosters gerecht. Lang houdbaar in de koelkast.

Rolmops

haringsalade, haringsalade-2, rolmops

Eenmaal in de pot zijn rolmopsen ongeveer tien dagen houdbaar. Een gezonde hap voor de liefhebber van haring!

Rode kool maaltijdsalade

rode kool couscous, rode kool maaltijdsalade

Serveer deze heerlijke rode kool maaltijdsalade met een lekker stuk brood of stokbrood en met roomboter. Hier hoort een droge rode wijn bij.

Kruidige risotto

kruidige risotto

Serveer bij de kruidige risotto een lekker groene salade met een sinaasappel-azijndressing. Krijgt u al zin?

Huzarensalade

huzarensalade, aardappelsalade

Deze rijke huzarensalade smaakt nog beter als je ‘m na bereiding eerst nog een dag in de koelkast laat staan. Serveren op een mooie schaal.

Pasta met tomaten-pestosaus

pasta met tomaten-pestosaus

Pasta in de vorm van spiraaltjes. Door de tomaten-pestosaus krijgt de pasta een echt Italiaans karakter. Drink er een lekkere witte wijn bij.

Meringues

meringues

De azijn werkt als stabilisator en zorgt voor mooi stevig schuim. Je kunt er taartbodems van vormen, of gebroken eten met slagroom en seizoensfruit.

Komkommer

komkommer, tzatziki

De komkommer in het zuur is een heerlijk fris bijgerecht dat zich makkelijk laat combineren met elk hoofdgerecht. En het is nog eens gezond ook.

Kabeljauw met sjalotten

kabeljauw met sjalotten, kabeljauw met honing, ratatouille met kabeljauw

Doe de kabeljauw met sjalotten en kappertjesvinaigrette op een Italiaanse ciabatta of focacciabrood. Lekker met een droge witte wijn.

Kabeljauw met honing

kabeljauw met sjalotten, kabeljauw met honing, ratatouille met kabeljauw

Maak indruk op je tafelgasten met dit bijzondere recept. Kabeljauw heeft op zichzelf een redelijk zachte smaak en gaat daarom prima samen met een pikante honingsaus.
Ook aardappelpuree, worteltjes en droge witte wijn zijn een perfecte aanvulling bij dit gerecht. Je maakt dit gerecht al in minder dan 45 minuten.