fbpx

De brouwers van Tromp & Rueb hebben deze natuurazijn gebrouwen volgens de rijke en zachte smaak van vroeger. Het rijpingsproces op eikenhout geeft een extra bouquet van geur en smaak.

Inhoud: 750 ml
Ingrediënten: natuurazijn
Verpakking: 100% gerecycled PET

Gebruik

Natuurazijn op eikenhout gerijpt is zachter van smaak dan ‘gewone’ natuurazijnen. Doordat de natuurazijn is gerijpt op eikenhout snippers, is de smaak minder scherp. Heerlijk om te gebruiken in een vinaigrette voor over de salade. 1 Eetlepel natuurazijn op 3 eetlepels (olijf)olie en een beetje peper geven je salade die extra bite. Verder variëren kan natuurlijk ook heel goed met mosterd en/of honing. Bepaal je smaak en verras!

Weetje: Door het toevoegen van een scheutje natuurazijn aan je gerecht, worden de smaken van de andere ingrediënten versterkt!

Recepten met natuurazijn


Asperges met Hollandaise saus

Asperges met hollandaise saus

Deze maand een gezonde Hollandse lekkernij, asperges met Hollandaise saus, een delicatesse voor velen. De asperge. Het is het seizoen. Maar wat zouden asperges zijn zonder een bijpassende Hollandaise saus? Uiteraard is het belangrijk hoge kwaliteit asperges aan te schaffen, ze goed schoon te maken en goed te schillen. Wat essentieel is voor je resultaat: de saus. En dat is echt niet moeilijk, zoals je zult zien! We gaan een Hollandaise saus maken en kiezen -als alternatief voor de standaard citroensap- voor de onderscheidende smaak van Tromp & Rueb Kruidenazijn. Dus niet zomaar een standaard sausje. Een vernieuwende saus. Het verschil tussen ‘gewoon lekker’ en een ‘lekkernij’, of zo je wilt, ‘een delicatesse’.

Aubergine in tajine

torta vegetariana Italiana, aubergine in tajine, auberginekaviaar, auberginecarpaccio

Serveer de aubergine bereid in de tajine met couscous en blokjes fetakaas. Een heerlijk vegetarisch stoofgerecht.

Auberginecarpaccio

torta vegetariana Italiana, aubergine in tajine, auberginekaviaar, auberginecarpaccio

Een heerlijk voorafje van aubergine op een bedje van sla. Deze vezelrijke salade staat snel op tafel. Buiten op het terras bijvoorbeeld.

Auberginekaviaar

torta vegetariana Italiana, aubergine in tajine, auberginekaviaar, auberginecarpaccio

Serveer auberginekaviaar met walnoten en kaas op een driehoekje warm shoarmabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.

Avocadodressing

Avocado’s bevatten veel goede vetten, vezels en vitaminen. Het eten van avocado’s kan helpen bij het verlagen van de cholesterol én het gewicht. Deze dressing maakt daarom niet alleen de salade of pasta lekkerder, maar is ook nog is heel gezond voor je.

Basis-vinaigrette

Deze vinaigrette kan gebruikt worden als basis voor meerdere dressings, maar is ook heerlijk om zo over de salade te doen.

Boeuf Bourguignon

Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een Boeuf Bourguignon. Dit van oorsprong Franse gerecht laat je echt Bourgondisch genieten! Het gerecht bestaat uit gestoofd rundvlees, dit vlees is gedurende 4 uur gestoofd met spekjes, Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, tijm, tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn, en natuurlijk Tromp&Rueb kruidenazijn om het vlees heerlijk mals te maken. Het is gebruikelijk om een glas rode wijn uit Frankrijk te serveren bij dit gerecht.

Drie-vlezen-pot

drie-vlezen-pot

IJs op de sloot? Zet dan de drie-vlezen-pot eens op tafel. In dit gerecht zit karbonade, runderlappen, lamslapjes en volop wintergroenten. Voeg aan het vlees een halve liter water, het bouillontablet en de Tromp & Rueb Kruidenazijn toe.

Tip! Een randje vet langs het vlees zorgt voor meer smaak!

Frambozendressing

Frambozendressing is een dressing dat heerlijke is voor over de salade, maar kan ook gebruikt worden voor bij een stuk vlees of kip.

Frisse aardappelsalade

huzarensalade, aardappelsalade

Het eerste recept van Bart van Berkel (Masterchef winnaar en chef-kok) met het gebruik van Tromp & Rueb azijn. Een heerlijk frisse aardappelsalade waarin de Tromp & Rueb Kruidenazijn wordt gebruikt. Dit recept is ook als videorecept te zien op FoodTube.

 

Frisse basisdressing voor bij een salade

Een salade is niet af zonder een goede dressing. Door een dressing toe te voegen, breng je smaak aan de salade. Op warme zomerdagen is het heerlijk om een frisse salade te eten met deze basisdressing.

Gesmoorde prei

gestoofde prei, gesmoorde prei

De stroperige sappen van tomaat, Tromp & Rueb Kruidenazijn en olijfolie geven de zacht gekookte prei een heerlijke, zachte en milde smaak.

Italiaanse broodsalade

zoetzure saus, caponata, italiaanse broodsalade

Op deze panzanella, de Italiaanse naam voor deze Italiaanse broodsalade, zijn veel variaties mogelijk. Vervang de tonijn bijvoorbeeld door ansjovis uit blik.

Kalfssukade met zoete-aardappelcrème

Sukade is een stevig stuk vlees met door het midden een pees. Door het vlees lang en langzaam te laten stoven wordt het vlees en de pees heerlijk mals. De zoete-aardappelcrème wordt geserveerd met de kalfsjus.

Knolselderijsoep

Knolselderijsoep, knolselderij inmaken, zoetzuur van knolselderij

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. De kolen en knollen zijn weer volop te verkrijgen. Ook de knolselderij is volop verkrijgbaar. Heerlijk om van de knolselderij een romige soep te maken. Soep wordt altijd lekkerder als hij een dag van te voren is gemaakt. Lekker in het weekend kokkerellen en dan door de week het gemak!

Kruidenazijn van aardbeien

kruidenazijn van aardbeien

Je ziet ze weer overal liggen, de aardbeien. De heerlijke rode vruchten met een fijne zoete smaak. Aardbeien zitten vol Vitamine C en Foliumzuur ( B11).

Kruidige lente salade

kruidige lente salade

Voor de maand april een heerlijke, stralende kruidige lente salade. Met onder andere zonnige zoete dadeltjes. En wat pittige mosterd accenten voor de wat koudere dagen. Kortom, een heerlijke mix, fris en gezond. Een betere verbinder tussen de smaakuitersten in deze salade dan de Kruidenazijn-variant van Tromp & Rueb is dan ook niet denkbaar. Deze op kruiden gerijpte azijn veroorzaakt een ware smaakexplosie. Dragon, dille, tijm en rozemarijn vormen de hoofdbestanddelen.

Kruidige risotto

kruidige risotto

Serveer bij de kruidige risotto een lekker groene salade met een sinaasappel-azijndressing. Krijgt u al zin?

Lamsvlees met venkel

lamsvlees met venkel

Een heerlijke ovenmaaltijd van lamsvlees met venkel. De zoete smaak van de jam past goed bij de malse, sappige lamsrack.

Marinade

marinade

Door de Tromp en Rueb appel- of kruidenazijn wordt de kip nog zachter en malser van smaak. Deze heerlijke gemarineerde kipsaté is perfect voor op de barbecue of grillpan.

Mediterrane vinaigrette

Met de basis-vinaigrette als begin punt maakt masterchef Bart van Berkel een heerlijke Mediterrane vinaigrette met Tromp & Rueb Kruidenazijn. Deze vinaigrette is ideaal voor bij vis, vlees of salades.

Panzanella: Italiaanse broodsalade

Panzanella

Nog even nagenieten van het vakantie gevoel! Het maken van deze Italiaanse broodsalade is super simpel en brengt je weer even terug bij de gedachte aan de vakantie.

Pappardelle met andijvie

andijviesalade met spekjes, andijviesalade met zalm, pappardelle met andijvie, pittige andijvie, andijviestamppot

Een liefhebber van pasta? Dan is Pappardelle met andijvie een aanrader. De hazelnoten en de andijvie maken het ook nog eens heel gezond.

Pasta met tomaten-pestosaus

pasta met tomaten-pestosaus

Pasta in de vorm van spiraaltjes. Door de tomaten-pestosaus krijgt de pasta een echt Italiaans karakter. Drink er een lekkere witte wijn bij.

Penne met pompoen en tofu

penne met pompoen en tofu, pompoensoep, pompoenchutney

Met de knapperig gebakken tofu en in combinatie met pijnboompitten is de penne een heerlijk gerecht dat binnen een uur op tafel staat.

Picanha met chimichurrisaus

draadjesvlees, hongaarse stoofpot, picanha, staartstuk

Picanha (staartstuk) gemaakt door Bart van Berkel met Tromp & Rueb Kruidenazijn. Masterchef winnaar Bart van Berkel heeft gerechten met Tromp & Rueb azijn gemaakt, die als video te zien zijn op FoodTube. Ingrediënten Picanha met vetrand (1000 gr.) Grof zeezout 3 el verse peterselie, fijngesneden 3 el verse koriander, fijngesneden 1 el verse oregano, fijngesneden 1 knoflookteen […]

Pittige andijvie

andijviesalade met spekjes, andijviesalade met zalm, pappardelle met andijvie, pittige andijvie, andijviestamppot

Mei, het begin van het andijvie seizoen. Daarom een heerlijk recept met andijvie. Het pittige van de cayennepeper is erg verrassend bij de andijvie. Het gerecht smaakt goed bij zowel vlees als vis en gekookte aardappelen.
Schenk er een frisse droge witte wijn bij.

Pittige speklapspiezen

pittige speklapspiezen, ingemaakte zoete rode ui

Eigenlijk is de uiensaus de echte smaakmaker in dit recept. Maak deze zo pittig als je wilt door meer of minder peper toe te voegen. Heerlijk voor een zomerse barbecue.

Pittige zoete aardappelsoep

pittige zoete aardappelsoep, frisse rucola stamppot met zoete aardappel, zoete aardappelstamppot met rucola en halloumi_oosterse stamppot met paddenstoelen

Op zoek naar een heerlijk voorgerecht? Dan is deze pittige zoete-aardappelsoep een goede keuze en ook nog eens snel op tafel.

Ratatouille met kabeljauw

kabeljauw met sjalotten, kabeljauw met honing, ratatouille met kabeljauw

Ratatouille maak je vaak met de groenten die je op dat moment in huis hebt. Het gerecht komt oorspronkelijk ui de Provence, daarom de verwerking van Provençaalse kruiden en onder andere de groentes tomaat, courgette en aubergine in dit gerecht. Maar hier kun je eindeloos mee variëren. Je kunt het eten met brood maar ook met rijst. Wij combineren het met een stukje kabeljauw in Tromp & Rueb Kruidenazijn gegaard. Samen met de gember, ahornsiroop en sinaasappelsap krijg je heerlijke smaken in de kabeljauw. Weer eens iets anders en super smakelijk.

Rode kool couscous

rode kool couscous, rode kool maaltijdsalade

Het recept van deze maand is rode kool met couscous. De combinatie van Hollandse rode kool en Marokkaanse couscous zorgt voor een uniek gerecht van uiteenlopende smaken die goed bij elkaar passen. Perfect als barbecue- of buffetgerecht bij speciale gelegenheden.

De bereiding van dit gerecht duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Klik op de rode kool afbeelding hierboven om het recept te bekijken.

Roerbakschotel

Roerbakschotel broccoli

Met de T&R Kruidenazijn blijkt het gemak van het hebben van een paar goede basisingrediënten.
De belangrijkste reden voor de toevoeging van azijn aan gerechten is wel de basissmaak “zuur”. In essentie zijn er vijf basissmaken: zoet, zuur, zout, bitter en “hartig”. Hoe geconcentreerder en als het ware puurder deze in een gerecht zitten, hoe meer ze elkaar versterken in de totale smaakbeleving! T&R kruidenazijn laat bijvoorbeeld alle verschillende smaken hierdoor veel beter uit komen in de marinade bij deze roerbakschotel. Probeer maar!

Tomatentapenade

tomatentapenade, runderlappen

Tomatentapenade, een heerlijke smaakmaker op basis van de heerlijke rode vrucht, de tomaat! Samen met de Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt dit voor een heerlijke combinatie, passend bij heel veel gerechten. Combineer de tomatentapenade met bijvoorbeeld gegrilde groente, vis of een volkoren pasta met feta.
Om het zoutige van ansjovis en kappertjes in balans te brengen gebruiken we Tromp & Rueb Kruidenazijn. En… in de koelkast onder een laagje olie kun je de tapenade langere tijd goed houden.

Varkenshaasjes met abrikozen-kaneelsaus

Varkenshaasjes zijn heerlijke stukken mals vlees. Zonde als de varkenshaasjes tijdens de bereiding weer taai worden! Het toevoegen van Tromp & Rueb Kruidenazijn aan de varkenshaasjes houd het vlees lekker mals en smaakvol. Wanneer je bijvoorbeeld vleesbouillon gaat toevoegen krijg je een stuk taaier vlees en heb je onnodig extra zout toegevoegd. De Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt dus voor een heerlijk stukje vlees met veel smaak zonder zout! Het toevoegen van de abrikozen en kaneel zorgt voor een mooie smaakbalans!

Venkelsalade met makreel

Brabants stoofpotje, venkel met topping van kaas, venkelsalade met makreel

In deze venkelsalade met makreel is flink wat Tromp & Rueb Kruidenazijn verwerkt wat de verschillende smaken die in deze salade zijn verwerkt versterkt. Dit is overigens een heel mooie eigenschap van alle Tromp & Rueb Azijnen. Daarnaast combineert de vette makreel ook goed met het zuur uit de Tromp & Rueb Kruidenazijn, het geeft een fijne smaakbeleving, ook wel mondgevoel. Een heerlijk gerecht om van te genieten buiten in de tuin.

Vispakketjes met venkel

De vispakketjes met venkel en tomatensaus zijn niet alleen lekker met zeewolf. Ook met roodbaars- of kabeljauwfilet zijn ze heerlijk.

Zalm met broccoli, avocado en amandelen

zalm met zoetzure groente, zalm met broccoli avocado en amandelen

Zalm, avocado en amandelen zijn de hoofdbestanddelen in dit heerlijke gerecht. Wanneer een maaltijd vrij veel vet bevat dan is het belangrijk om hier wat tegenwicht aan te bieden door middel van een smakelijk zuur, zoals de Tromp & Rueb Kruidenazijn. Door azijn toe te voegen zorg je ervoor dat de vetten beter te proeven zijn en maak je het complete gerecht lichter. Natuurlijk is het wel belangrijk een smakelijk zuur toe te voegen en dit vind je in de vorm van de heerlijke Tromp&Rueb Kruidenazijn. Deze kruidenazijn heeft namelijk nog heerlijke ondertonen van verschillende kruiden. Dit geeft het een waardevolle aanvulling!