fbpx

Kruidige risotto

Zo maak je de kruidige risotto.

Ingrediënten

Bereiding

Marineer de kip met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels cajunkruiden en 1 eetlepel Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt. Laat een half uurtje intrekken en bak vervolgens de kip. Doe dit bij voorkeur de avond ervoor al, zo wordt de kip lekker zacht. Zet anders de kip even apart.

Snijd de kastanjechampignons in schijfjes. Verwarm een eetlepel olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons. Voeg de gedroogde tijm toe. Zet ook dit even apart.

Snipper de ui, pers de knoflookteen en snijd de bleekselderij in dunne schijfjes. Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de uien, knoflook en bleekselderij. Voeg vervolgens de risottorijst toe. Schep het geheel om totdat alles glazig ziet. Blus het geheel af met de Tromp & Rueb Kruidenazijn totdat bijna alles is opgenomen door de rijst. Voeg vervolgens een deel kippenbouillon bij de risottorijst totdat dit is opgenomen en herhaal dit totdat de bouillon op is.

Als de risotto bijna klaar is, voeg dan het champignon-tijmmengsel en de kip toe. Schep vlak voor het serveren de mascarpone door de risotto.