Gevonden recepten: 108

Frisse basisdressing voor bij een salade

Een salade is niet af zonder een goede dressing. Door een dressing toe te voegen, breng je smaak aan de salade. Op warme zomerdagen is het heerlijk om een frisse salade te eten met deze basisdressing.

Avocadodressing

Avocado’s bevatten veel goede vetten, vezels en vitaminen. Het eten van avocado’s kan helpen bij het verlagen van de cholesterol én het gewicht. Deze dressing maakt daarom niet alleen de salade of pasta lekkerder, maar is ook nog is heel gezond voor je.

Frambozendressing

Frambozendressing is een dressing dat heerlijke is voor over de salade, maar kan ook gebruikt worden voor bij een stuk vlees of kip.

Marinade

marinade

Door de Tromp en Rueb Appelazijn wordt de kip nog zachter en malser van smaak. Deze heerlijke gemarineerde kipsaté is perfect voor op de barbecue of grillpan.

Varkenshaasjes met abrikozen-kaneelsaus

Varkenshaasjes

Varkenshaasjes zijn heerlijke stukken mals vlees. Zonde als de varkenshaasjes tijdens de bereiding weer taai worden! Het toevoegen van Tromp & Rueb Kruidenazijn aan de varkenshaasjes houd het vlees lekker mals en smaakvol. Wanneer je bijvoorbeeld vleesbouillon gaat toevoegen krijg je een stuk taaier vlees en heb je onnodig extra zout toegevoegd. De Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt dus voor een heerlijk stukje vlees met veel smaak zonder zout! Het toevoegen van de abrikozen en kaneel zorgt voor een mooie smaakbalans!

Runderlappen gestoofd met zongedroogde tomaten

tomatentapenade, runderlappen

Stoven met Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel maakt van stoofvlees een heel smaakvol gerecht! In plaats van normaal gesproken vleesbouillon toe te voegen, wat boordevol zout zit en smaakversterkers, voegt u in dit gerecht Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel  toe. Door het vlees 2 uur te laten stoven in de azijn ontstaat er een ware smaakexplosie in uw mond. En met behoud van de originele smaken uit de runderlappen. Een snufje zout zorgt ervoor dat alle smaken goed tot hun recht komen. Tevens blijft het vlees door de Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel ook nog eens heerlijk mals.

Tip: Smaakt heerlijk bij kruimige aardappels en sperzieboontjes!

Zoet-zuurgehaktbrood

prei-gehakt-schotel, gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus, zoet-zuurgehaktbrood

Rundergehakt bevat van zichzelf niet zo heel veel smaak. Dit moet je dus lekker op smaak maken! Om rundergehakt op smaak te brengen gebruiken de meeste mensen in ieder geval altijd zout of een bouillonblokje/poeder. Maar wat als je natriumbeperkt wilt koken? Wat voeg je dan toe aan gehakt? In dit gehaktbrood is geen extra zout toegevoegd en het heeft toch een geweldige smaak!Mede door Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt  toe te voegen samen met pruimen krijg je een fantastische zoet-zuur balans in dit gehaktbrood waardoor zout helemaal niet nodig is. Het zuur uit de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt geven de specerijen in dit gehaktbrood ook nog eens een extra smaakdimensie mee.

Grapefruit Superjuice

grapefruit superjuice

Grapefruit is rijk aan voedingstoffen, anti-oxidanten en vezels. Dit maakt de grapefruit één van de gezondste vruchten die er zijn. Deze superjuice is makkelijk te maken en ook nog eens heel gezond.

Gingercocktail

gember, gingercocktail

Super simpel maar o zo lekker! Deze cocktail is heel verrassend van smaak. Het zoet-zure uit de troebele appelazijn combineert heel goed met het bittere uit de kurkuma en gember. Het zorgt voor een ware smaak-explosie! Naast de verfijnde smaak is het ook nog eens goed voor je gezondheid want zowel de appelazijn, gember en kurkuma bevat ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Zoals het bevorderen van je spijsvertering, het verlagen van cholesterol en… daarnaast geeft het ook nog eens een enorme energyboost!

Ingemaakte zoete rode ui

pittige speklapspiezen, ingemaakte zoete rode ui

Soms mis je net een zuurtje of zoetje in je gerecht. Dan is het fijn als je standaard een potje ingemaakte zoete rode uien in je koelkast hebt staan. Het inmaken met de Tromp & Rueb Troebele Appelazijn ondersteunt goed de zoete smaak van de uien omdat de Troebele Appelazijn net iets zoeter smaakt dan de gewone Appelazijn! Samen met het pittige, bittere van de ui zorgt dit altijd voor een waardevolle aanvulling van je gerecht! Het inmaken van de rode uien is snel klaar en zeg nou zelf… een paar uien heb je altijd wel in huis!

Rijstsalade met rode biet en sinaasappel

rode bieten, rijstsalade

Als het gaat om het maken van dressings voor een salade is de Appelazijn Natuurtroebel van Tromp & Rueb echt een essentiële smaakmaker! Het is namelijk een goede basis voor verschillende smaken en doordat deze troebele azijn niet is gefilterd is hij wat zoeter. Daardoor overtreft hij geen andere smaken maar brengt ze juist samen. In deze salade komt deze Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel meer dan goed tot zijn recht, samen met de bietjes en sinaasappel.

Barbecuesaus

Bij een barbecue hoort natuurlijk ook een heerlijke barbecuesaus. Met Tromp & Rueb Appelazijn maak je deze eenvoudig zelf. Lekker voor op tafel maar ook te gebruiken als marinade voor over de spareribs.