Gevonden recepten: 91

Yoghurtdressing

placeholder

Yoghurtdressing gemaakt door Bart van Berkel met Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt. Masterchef Bart van Berkel heeft gerechten met Tromp & Rueb azijn gemaakt, die als video te zien zijn op FoodTube. Ingrediënten 1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt 1 el citroenrasp 2 el mierikswortel 1 el citroensap 6 el […]

Venkelsalade met makreel

Brabants stoofpotje, venkel met topping van kaas, venkelsalade met makreel

In deze venkelsalade met makreel is flink wat Tromp & Rueb Kruidenazijn verwerkt wat de verschillende smaken die in deze salade zijn verwerkt versterkt. Dit is overigens een heel mooie eigenschap van alle Tromp & Rueb Azijnen. Daarnaast combineert de vette makreel ook goed met het zuur uit de Tromp & Rueb Kruidenazijn, het geeft een fijne smaakbeleving, ook wel mondgevoel. Een heerlijk gerecht om van te genieten buiten in de tuin.

Burger van zwarte bonen

Burger van zwarte bonen

Peulvruchten zijn een goede vervanger voor vlees. Dit komt met name door de grote hoeveelheid eiwitten, vezels en ijzer in peulvruchten. Wat veel mensen niet weten is dat zwarte bonen zich goed lenen als basis voor een burger! Zwarte bonen hebben namelijk een goede structuur met een vleesachtige bite. Door toevoeging van Tromp & Rueb Appelazijn krijgt de burger een frisse smaak en zorgt óók voor een verbetering van de spijsvertering. En dat hebben we bij peulvruchten wel nodig!

Ratatouille met kabeljauw

kabeljauw met sjalotten, kabeljauw met honing, ratatouille met kabeljauw

Ratatouille maak je vaak met de groenten die je op dat moment in huis hebt. Het gerecht komt oorspronkelijk ui de Provence, daarom de verwerking van Provençaalse kruiden en onder andere de groentes tomaat, courgette en aubergine in dit gerecht. Maar hier kun je eindeloos mee variëren. Je kunt het eten met brood maar ook met rijst. Wij combineren het met een stukje kabeljauw in Tromp & Rueb Kruidenazijn gegaard. Samen met de gember, ahornsiroop en sinaasappelsap krijg je heerlijke smaken in de kabeljauw. Weer eens iets anders en super smakelijk.

Gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus

prei-gehakt-schotel, gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus

Gehaktballen maar dan anders…..lekker met pesto en zoetzure tomatensaus! Een verrassend heerlijke combinatie. Het zoet-zuur in de tomatensaus komt goed tot zijn recht door de smakelijke zuren uit de Tromp & Rueb Appelzijn. Door het zoete uit de Tromp & Rueb Appelzijn nog een beetje aan te zetten met de kokosbloesemsuiker ontstaat er een goed evenwicht in smaken! Natuurlijk is de zoetzure tomatensaus ook bij een tal van andere gerechten toe te voegen zoals bij pasta of vis.

 

Frisse rucola stamppot met zoete aardappel

pittige zoete aardappelsoep, frisse rucola stamppot met zoete aardappel

Deze frisse rucola combineren we met een stamppot van zoete aardappelen. De zoete aardappel is geen familie van de aardappel maar is een groentesoort, een knol. Hij smaakt zoet, zit boordevol voedingsstoffen en bevat een ander soort zetmeel dan de gewone aardappel wat een positief effect heeft op je bloedsuikerspiegel. De zoetige smaak van de zoete aardappel smaakt erg goed samen met de pittige rucola. Een scheutje Natuurazijn op eikenhout gerijpt van Tromp & Rueb maakt het gerecht helemaal compleet. De Tromp&Rueb Natuurazijn brengt de zoete smaak van de aardappelen namelijk goed in evenwicht.

Zalm met broccoli, avocado en amandelen

zalm met zoetzure groente, zalm met broccoli avocado en amandelen

Zalm, avocado en amandelen zijn de hoofdbestanddelen in dit heerlijke gerecht. Wanneer een maaltijd vrij veel vet bevat dan is het belangrijk om hier wat tegenwicht aan te bieden door middel van een smakelijk zuur, zoals de Tromp & Rueb Kruidenazijn. Door azijn toe te voegen zorg je ervoor dat de vetten beter te proeven zijn en maak je het complete gerecht lichter. Natuurlijk is het wel belangrijk een smakelijk zuur toe te voegen en dit vind je in de vorm van de heerlijke Tromp&Rueb Kruidenazijn. Deze kruidenazijn heeft namelijk nog heerlijke ondertonen van verschillende kruiden. Dit geeft het een waardevolle aanvulling!

Picanha met chimichurrisaus

draadjesvlees, hongaarse stoofpot, picanha, staartstuk

Picanha (staartstuk) gemaakt door Bart van Berkel met Tromp & Rueb Kruidenazijn. Masterchef winnaar Bart van Berkel heeft gerechten met Tromp & Rueb azijn gemaakt, die als video te zien zijn op FoodTube. Ingrediënten Picanha met vetrand (1000 gr.) Grof zeezout 3 el verse peterselie, fijngesneden 3 el verse koriander, fijngesneden 1 el verse oregano, fijngesneden 1 knoflookteen […]

Groene smoothie

groene smoothie spinazie

Een smoothie met Tromp & Rueb Appelazijn! Een gezonde drank met een heerlijke smaak. Je krijgt in het dagelijkse leven veel toxische stoffen binnen door onder andere milieuverontreiniging, smog en voeding. Denk maar eens aan alcohol, geraffineerde voeding en koffie. Deze toxische stoffen zorgen mogelijk voor een onbalans in je lichaam. Jouw vitaliteit krijg je onder andere weer terug door regelmatig een groene smoothie met Tromp & Rueb Appelazijn aan je voedingspatroon toe te voegen. Deze smoothie bevat veel anti-oxidanten waardoor je gemakkelijker kunt ontgiften. Voeg daar ook nog een flinke scheut Tromp & Rueb Appelazijn aan toe en er ontstaat een heerlijke smoothie die je immuunsysteem een extra boost geeft.  Tromp & Rueb Appelazijn bevat daarnaast nog veel meer gezondheidseigenschappen dus voeg maar toe die Tromp & Rueb Appelazijn!

Frisse aardappelsalade

huzarensalade, aardappelsalade

Het eerste recept van Bart van Berkel (Masterchef winnaar en chef-kok) met het gebruik van Tromp & Rueb azijn. Een heerlijk frisse aardappelsalade waarin de Tromp & Rueb Kruidenazijn wordt gebruikt. Dit recept is ook als videorecept te zien op FoodTube.

 

Boerenkool met cashewnoten en brie

boerenkool

De eerste nachtvorst is geweest en daarna smaakt verse boerenkool echt heerlijk! Wanneer het namelijk heeft gevroren wordt de zetmeel omgezet in suikers. Dit geeft een heerlijke smaak. Net zoals de toevoeging van zuur bij boerenkool. Dit is algemeen bekend! Dus door een beetje Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt toe voegen krijg je een nog lekkerdere smaak aan de boerenkool.
Omdat boerenkool ontzettend veel vitamine C bevat kunnen we het in de herfst en winter elke week wel op het op het menu zetten. Leuk dus om er mee te variëren. Daarom deze keer geen standaard boerenkool met worst, maar met cashewnoten en brie!

Kruidige Nasi

kruidige nasi

Kruidige nasi! Het is op ontzettend veel verschillende manieren te bereiden maar met onder andere de verschillende soorten azijn van Tromp & Rueb maak je een heerlijke nasi. Samen met wat specerijen zoals de laos en geelwortel, zoete ketjap en de zachtzure Natuurazijn op eikenhoutgerijpt van Tromp & Rueb krijg je de heerlijke smaken in deze nasi gecombineerd. Je kunt in de kruidige nasi variatie aanbrengen met de verschillende groenten uit het seizoen. Deze keer hebben we er onder andere Chinese kool, paprika, prei, champignons en ui in verwerkt.