Gevonden recepten: 97

Barbecuesaus

Zo maak je een heerlijke stevige barbecuesaus met appelazijn van Tromp & Rueb. Een ideale vleesbegeleider. Ingrediënten 2 el olijfolie 1 teentje knoflook, gepeld en grof gehakt 1 rode ui, gepeld en gesnipperd 1 el tomatenpuree 1 tl gemberpoeder 2 tl gerookte paprikapoeder ¼ tl Cayennepeper of chilipoeder ½ tl nootmuskaat ½ tl komijnpoeder ½ […]

Mediterrane vinaigrette

Masterchef Bart van Berkel maakt met Tromp & Rueb Kruidenazijn een heerlijke Mediterrane vinaigrette. Ingrediënten 1 el Tromp & Rueb Kruidenazijn 1 el citroensap en rasp Zout en peper 6 el olijfolie extra vierge ½ el tomatenpuree ½ el knoflook fijngesneden ½ el oregano 1 el peterselie fijngesneden ½ nigella-zaad Bereiden Verhit/rooster de niggela-zaad in […]

Aziatische dressing

Met de basisvinaigrette als beginpunt maakt Bart van Berkel een pittige Aziatische dressing met Tromp & Rueb Appelazijn. Ingrediënten ½ rode chili peper fijngesneden 1 teentje knoflook fijngesneden 1 tl gember fijngesneden 1 el citroensap en rasp 1 el Tromp & Rueb Appelazijn 1 el ketjap ½ el sesamolie Zout en peper 6 el olijfolie […]

Basis-vinaigrette

Masterchef Bart van Berkel maakt met Tromp & Rueb Kruidenazijn een heerlijke basis-vinaigrette. Ingrediënten 1 el Tromp & Rueb Kruidenazijn of Appelazijn 1 el citroensap en rasp Zout en peper 6 el olijfolie extra vierge Bereiden Meng de Tromp & Rueb azijn samen met de citroensap, rasp, zout en peper. Voeg als laatste de olijfolie extra […]

Kalfssukade met zoete-aardappelcrème

Dit heb je nodig voor de heerlijke kalfssukade zoals ook Bart van Berkel hem maakt. Ingrediënten Kalfssukade: 2 el olijfolie 1 glas rode wijn 1 el Tromp & Rueb Kruidenazijn 1 ui fijngesneden 1 knoflookteen fijngesneden 1 wortel fijngesneden 1 stengel bleekselderij fijngesneden 1 el tomatenpuree 1 takje tijm 2 laurierbladen 2 kruidnagels 1 steranijs […]

Honing-mosterd dressing

Honing-mosterd dressing gemaakt door Bart van Berkel met Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt. Masterchef Bart van Berkel heeft gerechten met Tromp & Rueb azijn gemaakt, die als video te zien zijn op FoodTube. Ingrediënten 1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt 1 el citroensap en rasp/zest 1 el Franse mosterd ½ […]

Yoghurtdressing

Yoghurtdressing gemaakt door Bart van Berkel met Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt. Masterchef Bart van Berkel heeft gerechten met Tromp & Rueb azijn gemaakt, die als video te zien zijn op FoodTube. Ingrediënten 1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt 1 el citroenrasp 2 el mierikswortel 1 el citroensap 6 el […]

Venkelsalade met makreel

Brabants stoofpotje, venkel met topping van kaas, venkelsalade met makreel

In deze venkelsalade met makreel is flink wat Tromp & Rueb Kruidenazijn verwerkt wat de verschillende smaken die in deze salade zijn verwerkt versterkt. Dit is overigens een heel mooie eigenschap van alle Tromp & Rueb Azijnen. Daarnaast combineert de vette makreel ook goed met het zuur uit de Tromp & Rueb Kruidenazijn, het geeft een fijne smaakbeleving, ook wel mondgevoel. Een heerlijk gerecht om van te genieten buiten in de tuin.

Burger van zwarte bonen

Burger van zwarte bonen

Peulvruchten zijn een goede vervanger voor vlees. Dit komt met name door de grote hoeveelheid eiwitten, vezels en ijzer in peulvruchten. Wat veel mensen niet weten is dat zwarte bonen zich goed lenen als basis voor een burger! Zwarte bonen hebben namelijk een goede structuur met een vleesachtige bite. Door toevoeging van Tromp & Rueb Appelazijn krijgt de burger een frisse smaak en zorgt óók voor een verbetering van de spijsvertering. En dat hebben we bij peulvruchten wel nodig!

Ratatouille met kabeljauw

kabeljauw met sjalotten, kabeljauw met honing, ratatouille met kabeljauw

Ratatouille maak je vaak met de groenten die je op dat moment in huis hebt. Het gerecht komt oorspronkelijk ui de Provence, daarom de verwerking van Provençaalse kruiden en onder andere de groentes tomaat, courgette en aubergine in dit gerecht. Maar hier kun je eindeloos mee variëren. Je kunt het eten met brood maar ook met rijst. Wij combineren het met een stukje kabeljauw in Tromp & Rueb Kruidenazijn gegaard. Samen met de gember, ahornsiroop en sinaasappelsap krijg je heerlijke smaken in de kabeljauw. Weer eens iets anders en super smakelijk.

Gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus

prei-gehakt-schotel, gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus

Gehaktballen maar dan anders…..lekker met pesto en zoetzure tomatensaus! Een verrassend heerlijke combinatie. Het zoet-zuur in de tomatensaus komt goed tot zijn recht door de smakelijke zuren uit de Tromp & Rueb Appelzijn. Door het zoete uit de Tromp & Rueb Appelzijn nog een beetje aan te zetten met de kokosbloesemsuiker ontstaat er een goed evenwicht in smaken! Natuurlijk is de zoetzure tomatensaus ook bij een tal van andere gerechten toe te voegen zoals bij pasta of vis.

 

Frisse rucola stamppot met zoete aardappel

pittige zoete aardappelsoep, frisse rucola stamppot met zoete aardappel

Deze frisse rucola combineren we met een stamppot van zoete aardappelen. De zoete aardappel is geen familie van de aardappel maar is een groentesoort, een knol. Hij smaakt zoet, zit boordevol voedingsstoffen en bevat een ander soort zetmeel dan de gewone aardappel wat een positief effect heeft op je bloedsuikerspiegel. De zoetige smaak van de zoete aardappel smaakt erg goed samen met de pittige rucola. Een scheutje Natuurazijn op eikenhout gerijpt van Tromp & Rueb maakt het gerecht helemaal compleet. De Tromp&Rueb Natuurazijn brengt de zoete smaak van de aardappelen namelijk goed in evenwicht.