fbpx

Gevonden recepten: 130

Warmgerookte zalm met een friszure mosterdvinaigrette

Ingrediënten (voor 4 personen) Voor de vinaigrette 1 el suiker 1 tl citroensap 1 el milde mosterd 1 tl grove mosterd 2 el natuurazijn / witte wijnazijn 6 el olijfolie extra vierge 2 el dille, fijngehakt Voor de warmgerookte zalm 4 zalmmoten 225 g grof zeezout 50 g bruine basterdsuiker 1 el azijn Voor de […]

Zuurvlees met rode wijnazijn

Zuurvlees met rode wijnazijn, het gebruik van wijnazijn bij vleesgerechten zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft.

Spinaziesalade met kwarteleieren

Geniet deze heerlijke zomerse salade. Ingrediënten Verse spinazie (400 gram) Eetrijpe avocado’s (2 stuks) Gebakken spekjes  (Kwartel)eieren  Pijnboompitten/pompoenpitten Bosui Mayonaise Franse Mosterd Bereiding Meng de mayonaise met de mosterd en de azijn in een glas. Roer het mengsel tot een gladde dressing. Snijd de ingredienten (avocado, bosui) en meng deze met de spinazie in een […]

Fruitsalade met frambozen

Geniet deze heerlijke zomerse salade. Ingrediënten 1 zakje veldsla / rucola of combi stukje geitenkaas of feta Parmezaanse kaassnippers 1 handpeer 1 mango 1 bakje verse frambozen  zakje walnoten olie franse mosterd honing Bereiding: Dressing: meng 1el olie, mosterd, honing en frambozenazijn in een glas. Voeg 100 gram verse frambozen toe. Pureer het met een […]

Rode curry

grove oerketchup, curry met smakelijke chilipasta, rode curry

Ingrediënten voor currypasta: 2 flinke el tomatenpuree 2 el milde olijfolie 2 tl Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt 1 grote ui 2 tenen knoflook 4 cm verse gemberwortel 1 tl gemalen sereh (=citroengras) 0,5 tl chilipoeder 1,5 el kerriepoeder 1 tl kurkumapoeder (=geelwortel) 1 el paprikapoeder 1 tl komijnzaad 1 tl korianderzaad Ingrediënten […]

Pulled Pork van de BBQ

Geniet van echte pulled pork op de BBQ! Door het gebruik van appelazijn in de marinade wordt het vlees malser en lekker fris van smaak. Een geheim dat we graag met je delen in dit recept. Ingrediënten Varkensvlees voor pulled pork (bijvoorbeeld procureur) 2 el (grove) mosterd 1 el Tromp & Rueb appelazijn Kruiden ‘rub’ […]

Rode bietensoep

rode bieten, rijstsalade

Rode bietensoep is eenvoudig zelf te maken en wordt lekker op smaak gebracht door de toevoeging van Tromp & Rueb Kruidenazijn. Door kruidenazijn toe te voegen aan de soep, komen de smaken van de ingrediënten beter tot hun recht. Ingrediënten: 450 gram gekookte rode biet 2 bosuitjes 1 zoete appel 1 el Tromp & Rueb […]

Gestoofde prei

gestoofde prei, gesmoorde prei

Het kan moeilijk zijn om een maaltijd te maken op basis van prei en daarom wordt het vaak met andere groente gecombineerd, zoals bijvoorbeeld in een hartige taart. Bij dit recept heb je echter geen andere groente nodig en is puur op basis van prei. De prei wordt in dit recept samengevoegd met meerdere smaken zoals tijm, knoflook, kippen- of groentebouillon en Tromp & Rueb kruidenazijn verrijkt met honing. Afgemaakt met peper en zout naar smaak zet je een prima maaltijd op tafel voor 4 personen.

Bloemkool-lavendel zoetzuur

tafelzuur van gemengde groenten

Met dit recept maakt u de gewone bloemkool speciaal. Door de bloemkool een aantal dagen te laten wecken wordt de smaak intenser, een echte aanrader dus voor de bloemkool liefhebber! Tromp & Rueb azijn heeft twee belangrijke eigenschappen die van pas komen bij het bewaren van voedsel. Allereerst gaat azijn bederf tegen. Daarnaast voegt het een bijzondere smaak toe. Azijn maakt het dus mogelijk om groenten en fruit voor langere tijd te bewaren en het een bijzondere smaak mee te geven.

Gember detox thee

gember, gingercocktail

Met dit recept maak je gemakkelijk gember detox thee voor 4 tot 6 personen. Detox thee kan zorgen voor meer energie, een betere spijsvertering, een mooiere huid en een verbeterde mentale alertheid.

Daarnaast kan gember detox thee meehelpen wanneer je probeert af te vallen.

Gekneusde radijsjes

bonte rauwkost

Met dit Recept maak je al in 15 minuten een gezonde maaltijd voor 4 personen. Misschien vind je een gerecht met radijsjes maar saai, toch zorgt de combinatie van Dashi bouillon met Tromp & Rueb natuurazijn gerijpt op framboos-kardemom voor een bijzondere smaak. Daarnaast kan je altijd extra zout en peper toevoegen om het gerecht naar eigen inzicht op smaak te brengen.