Udang Cuka
Zo maak je deze heerlijke Udang Cuka.
Ingrediënten
- 500 gram gebakken of gekookte garnalen
- 2 rode lomboks (rode pepers)
- 5 deciliter Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 1 tl kunjit
- 2,5 tl djahé
- 1 el olie
- 2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Snijd de gewassen lomboks en de gepelde knoflook fijn. Fruit de knoflook en de lombok in wat hete olie. Voeg de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, de djahé en de kunjit erbij en laat alles aan de kook komen. Leg de garnalen op een schaal en giet de saus over de garnalen.
Je kunt garnalen kant en klaar gekookt kopen bij de visboer of supermarkt. Nog smakelijker wordt het als je grijze (rauwe) garnalen koopt en ze zelf in een beetje olie op zacht vuur bakt. Ze zijn gaar als ze helemaal roze zijn geworden. Hoog vuur zorgt voor taaiheid.
Eet smakelijk!