fbpx

Tromp & Rueb azijn is een smaakmaker

Zuur is naast zoet, zout, bitter en umami 1 van de 5 basissmaken. Probeer eens een scheutje azijn toe te voegen aan je recept en het gerecht wordt smaakvoller en frisser. Hieronder vele tips om met Tromp & Rueb je gerecht te verrijken!

Tromp & Rueb azijn maakt je vlees lekker mals

Vlees wordt malser nadat deze is gemarineerd met bijvoorbeeld Tromp & Rueb azijn. Ideaal hiervoor is de Tromp & Rueb Kruidenazijn. Het grootste verschil is te ontdekken bij eiwitrijk vlees zoals kip.

Tromp & Rueb azijn is een smaakversterker

Varieer door in plaats van ­extra zout, Tromp & Rueb azijn aan je gerecht toe te voegen. Het zuur draagt en ­versterkt de overige smaakmakers, wat een volledige smaakbeleving in de mond geeft.

Tromp & Rueb azijn is zeer geschikt voor zoutbewuste gerechten

Er wordt veel over zoutreductie gesproken, want bijna alle Nederlanders (85%) eet te veel zout. Door azijn toe te voegen aan het gerecht, komen de smaken beter tot zijn recht en kun je het gebruik van zout reduceren, zonder dat het gerecht laf wordt van smaak. Bekijk de diverse recepten met Tromp & Rueb azijn in de receptenzoeker.

Tromp & Rueb azijn is lekker en gezond dus goed te verwerken in smoothies en cocktails

Als je op internet zoekt naar de werking van azijn in combinatie met gezondheid komen er veel verhalen naar boven. Uiteraard is er veel goed voor de innerlijke mens, als het maar met mate is. Bekijk de diverse gezonde en lekkere recepten voor drankjes met Tromp & Rueb azijn in de receptenzoeker.

Tromp & Rueb azijn is ideaal voor in de salade en marinade

In je salade en dressing is een scheutje Tromp & Rueb azijn heerlijk, maar ook in de marinade geeft het gebruik van Tromp & Rueb azijn een heerlijke smaak. Het maakt het frisser, maar tegelijk komen alle smaken die het gerecht bevat, beter tot zijn recht.