fbpx

Stamppot

Stamppot is een heerlijk gerecht dat meestal bestaat uit aardappelen en groenten. Dit kan bijvoorbeeld met andijvie, boerenkool, zuurkool, hutspot, etc. Vaak wordt de stamppot lekker op smaak gemaakt met behulp van een kuiltje jus, maar wist je dat het toevoegen van azijn ook voor een heerlijke frisse smaak zorgt? Het zuur werkt als een smaakversterker, dus de stamppot wordt niet zuur van smaak, maar juist sterker van zijn eigen smaak. Voeg het toe als de stamppot verder klaar is.

Vlees wordt malser nadat deze is gemarineerd met Tromp & Rueb azijn. Ideaal hiervoor is de Tromp & Rueb Kruidenazijn. Het grootste verschil is te ontdekken bij eiwitrijk vlees zoals kip.

Door vlees te marineren in azijn wordt het malser en voller van smaak. Het wegzetten van vlees in een marinade kan verschillen van een paar uur tot zelfs een paar dagen. Het vlees zal de smaak van de marinade in zich opnemen waardoor het een vollere smaak krijgt. Bekijk het marinade recept voor tips.

Heerlijke stoofschotel recepten:


Andijviestamppot

andijviestamppot

Met dit recept maak je gemakkelijk en snel een lekkere ouderwetse andijviestamppot met extra smaak door toevoeging van de Tromp & Rueb kruidenazijn. Deze stamppot is lekker met rookworst of gebakken spekjes, maar er zijn ook veel mensen die andijviestamppot lekker vinden met dikke plakken gekookt ontbijtspek.

De bereiding van dit gerecht duurt ongeveer 30-40 minuten, klik op de andijvie hierboven voor het complete recept.

Boerenkool met cashewnoten en brie

boerenkool

De eerste nachtvorst is geweest en daarna smaakt verse boerenkool echt heerlijk! Wanneer het namelijk heeft gevroren wordt de zetmeel omgezet in suikers. Dit geeft een heerlijke smaak. Net zoals de toevoeging van zuur bij boerenkool. Dit is algemeen bekend! Dus door een beetje Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt toe voegen krijg je een nog lekkerdere smaak aan de boerenkool.
Omdat boerenkool ontzettend veel vitamine C bevat kunnen we het in de herfst en winter elke week wel op het op het menu zetten. Leuk dus om er mee te variëren. Daarom deze keer geen standaard boerenkool met worst, maar met cashewnoten en brie!

Frisse rucola stamppot met zoete aardappel

pittige zoete aardappelsoep, frisse rucola stamppot met zoete aardappel, zoete aardappelstamppot met rucola en halloumi_oosterse stamppot met paddenstoelen

Deze frisse rucola combineren we met een stamppot van zoete aardappelen. De zoete aardappel is geen familie van de aardappel maar is een groentesoort, een knol. Hij smaakt zoet, zit boordevol voedingsstoffen en bevat een ander soort zetmeel dan de gewone aardappel wat een positief effect heeft op je bloedsuikerspiegel. De zoetige smaak van de zoete aardappel smaakt erg goed samen met de pittige rucola. Een scheutje Natuurazijn op eikenhout gerijpt van Tromp & Rueb maakt het gerecht helemaal compleet. De Tromp&Rueb Natuurazijn brengt de zoete smaak van de aardappelen namelijk goed in evenwicht.