fbpx

Stoofgerechten


Stoven is een kooktechniek waarbij gerechten garen op een wat lagere temperatuur en langere tijd sudderen. Hiervoor wordt vocht gebruikt zoals water, wijn, bouillon, of vruchtensap. Voeg aan je kookvocht ook azijn toe, voor een nog lekkerder resultaat. Zorg er bij vlees voor dat je het eerst zachtjes aanbraadt.

Door azijn toe te voegen aan je stoofgerecht lost het bindweefsel eerder op wat de vlees/vis heerlijk mals maakt. Door bijvoorbeeld Tromp & Rueb Kruidenazijn te gebruiken, heb je ook meteen de smaak van de kruiden die goed inwerken. Veel verschillende vleessoorten zijn goed om te gebruiken voor stoofgerechten, denk aan runderriblappen, hacheevlees of sukadelappen. Stoven kan in een pan, in de oven of in een slow cooker.

Stoofschotels worden allang niet meer gezien als pure wintergerechten en zijn lekker het hele jaar door!

 


Receptvideo Boeuf Bourguignon

Bekijk deze video en maak een stoofschotel om nooit te vergeten. Tromp & Rueb als basis van je gerecht, zo eenvoudig is het:

Het hele recept

Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een Boeuf Bourguignon. Dit van oorsprong Franse gerecht laat je echt Bourgondisch genieten! Het gerecht bestaat uit gestoofd rundvlees, dit vlees wordt gedurende 4 uur gestoofd met spekjes, Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, tijm, tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn en natuurlijk Tromp & Rueb Kruidenazijn om het vlees heerlijk mals te maken. Het is gebruikelijk om een glas rode wijn uit Frankrijk te serveren bij dit gerecht. lees verder

Heerlijke stoofschotel recepten:


Boeuf Bourguignon

Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een Boeuf Bourguignon. Dit van oorsprong Franse gerecht laat je echt Bourgondisch genieten! Het gerecht bestaat uit gestoofd rundvlees, dit vlees is gedurende 4 uur gestoofd met spekjes, Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, tijm, tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn, en natuurlijk Tromp&Rueb kruidenazijn om het vlees heerlijk mals te maken. Het is gebruikelijk om een glas rode wijn uit Frankrijk te serveren bij dit gerecht.

“Snelle” winterstoof met chocolade

snelle winterstoof met chocolade

In deze “snelle” winterstoof zitten veel verschillende soorten groente. Geïnspireerd door het grote aanbod van chocolade in de maand december hebben we een hoofdgerecht bedacht met chocolade en lekker veel groente. In dit seizoen zijn namelijk de pastinaak, spruitjes, wortels en kool lekker van smaak. Door het toevoegen van de chocolade heeft het gerecht een fijne indringende smaak die nog lang blijft hangen.

Brabants stoofpotje

Brabants stoofpotje, venkel met topping van kaas, venkelsalade met makreel

De venkel geeft een frisse noot aan de stoofpot. Je kunt deze maaltijd ook in de oven bereiden op lage temperatuur.

Hachee

hachee

Koud weer? Tijd voor hachee! Sudderen kost tijd, maar ’t resultaat is lekker. Serveren met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Draadjesvlees

draadjesvlees, hongaarse stoofpot, picanha, staartstuk

Een makkelijk recept, maar voor draadjesvlees heb je wel tijd nodig. Serveer met aardappelpuree, jus en sperziebonen.

Hongaarse stoofpot

draadjesvlees, hongaarse stoofpot, picanha, staartstuk

De Hongaarse stoofpot is heerlijk met aardappelpuree of gekookte aardappelen. Bijpassende groeten zijn sperziebonen of tuinbonen.

Runderlappen gestoofd met zongedroogde tomaten

tomatentapenade, runderlappen

Stoven met Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel maakt van stoofvlees een heel smaakvol gerecht! In plaats van normaal gesproken vleesbouillon toe te voegen, wat boordevol zout zit en smaakversterkers, voegt u in dit gerecht Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel  toe. Door het vlees 2 uur te laten stoven in de azijn ontstaat er een ware smaakexplosie in uw mond. En met behoud van de originele smaken uit de runderlappen. Een snufje zout zorgt ervoor dat alle smaken goed tot hun recht komen. Tevens blijft het vlees door de Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel ook nog eens heerlijk mals.

Tip: Smaakt heerlijk bij kruimige aardappels en sperzieboontjes!