fbpx

Culinaire azijnen voor een heerlijke zomeravond

Tromp & Rueb culinaire azijnen maken de BBQ of het tuinfeest compleet. Voor elk gerecht is er een heerlijk recept met het extra zuurtje van Tromp & Rueb. Neem nu onze appelazijn: Voeg deze toe aan de marinade en het vlees wordt heerlijk mals.

Azijn verzacht het gemarineerde vlees

Vlees wordt malser nadat deze is gemarineerd met Tromp & Rueb azijn. Ideaal hiervoor is de Tromp & Rueb Kruidenazijn. Het grootste verschil is te ontdekken bij eiwitrijk vlees zoals kip. Door vlees te marineren in azijn wordt het malser en voller van smaak. Het wegzetten van vlees in een marinade kan verschillen van een paar uur tot zelfs een paar dagen. Het vlees zal de smaak van de marinade in zich opnemen waardoor het een vollere smaak krijgt. Bekijk het marinade recept voor tips.


Marinades en sauzen

Tromp & Rueb is ideaal om te variëren, iedere azijn geeft weer zijn eigen smaak. Er zijn tal van recepten mogelijk voor marinades en sauzen. Hoe goed en lekker het vlees ook is, de marinade en saus maken het compleet. Want een BBQ of tuinfeest zonder goed gemarineerd vlees of heerlijke sauzen is een domper.

BBQ recepten


 

Marinade

marinade

Door de Tromp en Rueb appel- of kruidenazijn wordt de kip nog zachter en malser van smaak. Deze heerlijke gemarineerde kipsaté is perfect voor op de barbecue of grillpan.

Tzatziki

komkommer, tzatziki

Een heerlijk Grieks recept van Tzatziki. Serveer de tzatziki bij een in reepjes gesneden, gegrild Turks brood. Ook lekker op een stukje warme ciabatta.

Barbecuesaus

Bij een barbecue hoort natuurlijk ook een heerlijke barbecuesaus. Met Tromp & Rueb Appelazijn maak je deze eenvoudig zelf. Lekker voor op tafel maar ook te gebruiken als marinade voor over de spareribs.