Aubergine in tajine
Serveer de aubergine bereid in de tajine met couscous en blokjes fetakaas. Een heerlijk vegetarisch stoofgerecht.
Serveer de aubergine bereid in de tajine met couscous en blokjes fetakaas. Een heerlijk vegetarisch stoofgerecht.
De vispakketjes met venkel en tomatensaus zijn niet alleen lekker met zeewolf. Ook met roodbaars- of kabeljauwfilet zijn ze heerlijk.
De venkelplakken met kaas zijn lekker als voorgerecht met ciabatta en olijven. Of heerlijk bij mediterrane gerechten met lamsvlees.
Serveer als onderdeel van een koud of warm gerecht, bijvoorbeeld met aardappel, geroosterde ui of tomaat. De smaak is verrassend fris zoetzuur.
De Gorgonzolasaus geeft een Italiaans tintje aan deze salade van plakjes rijpe peer en venkel met krokante, geroosterde walnoten.
Een heerlijke ovenmaaltijd van lamsvlees met venkel. De zoete smaak van de jam past goed bij de malse, sappige lamsrack.
Knolselder is rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. De oogst is van november tot soms wel in maart. Met wecken geniet u er het hele jaar van.
Op deze panzanella, de Italiaanse naam voor deze Italiaanse broodsalade, zijn veel variaties mogelijk. Vervang de tonijn bijvoorbeeld door ansjovis uit blik.
Caponata is een Siciliaans gerecht, lekker op bruschetta. Besprenkel ciabatta royaal met olijfolie en rooster kort onder de grill. Past ook perfect bij zomersalades.
Serveer auberginekaviaar met walnoten en kaas op een driehoekje warm shoarmabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.
Een heerlijk voorafje van aubergine op een bedje van sla. Deze vezelrijke salade staat snel op tafel. Buiten op het terras bijvoorbeeld.
Wil je een recept dat past bij de lente? Kies dan eens voor een spinaziesalade. Verse ingrediënten en dus heel gezond. Een heerlijke smaaksensatie.