fbpx

Gerijpt op eikenhout

De brouwers zetten met de eikenhoutgerijpte natuurazijn van Tromp & Rueb een eeuwenoude traditie voort. Een handmatig proces van alcohol sproeien over krullen van eikenhout is vertaald naar een modern productieproces. De zachte, aromatische smaak via houtrijping is hetzelfde gebleven. Het handwerk van toen is nu afgestemd op de moderne tijd.

Die aromatische smaak van de azijn is een gevolg van de beperkte zuurgraad van de natuurazijn. De azijn is zacht en fruitig en de brouwers van Tromp & Rueb hebben hiermee de smaak van vroeger weten te behouden. Het resultaat is een authentieke azijn die liefhebbers weten te waarderen.

eiken-korrels

Eeuwenoude traditie

De moderne manier van brouwen naar eeuwenoud recept heeft als voordeel een constante, hoge kwaliteit. De zachte smaak hebben de brouwers daarbij weten te behouden.

De aromatische, fruitige smaak van de houtgerijpte natuurazijn heeft een heerlijk bouquet en was hierdoor vroeger al heel gewild. Ook nu nog weten liefhebbers van eerlijke, natuurlijke gerechten de smaak van de ambachtelijk gebrouwen natuurazijn van Tromp & Rueb op waarde te schatten.

Hieronder staat een schema hoe Tromp & Rueb azijn wordt gebrouwen.