fbpx

Huzarensalade

Dit heb je nodig voor de huzarensalade.

Ingrediënten

• 1 zoete en zachte appel
• een halve ui
• 100 gr doperwten
• 100 gr wortel
• 100 gr hamblokjes
• ½ potje zilveruien
• 2 grote augurken
• 500 gram aardappel

Dressing 1
– 200 ml Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
– 200 ml water
– 100 gr suiker

Dressing 2
– 2 el crème fraiche
– 1 el mayonaise
– 3 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
–  zout
–  peper

Bereiding

Snij de wortel in gelijke blokjes van maximaal 0,5 cm en kook deze gaar. Snipper de ui in fijne stukjes. Snij de appel in gelijke blokjes van maximaal 0,5 cm. Voeg de ui, wortel, appel en doperwten toe aan dressing 1 en laat dit minimaal 2 uur trekken, daarna afgieten en laten uitlekken. De Tromp & Rueb Natuurazijn in dressing 1 voorkomt dat de appel bruin kleurt.

Snij de aardappel in gelijke blokjes van circa 0,5 cm en kook deze (met zout) gaar. Maak dressing 2, meng de crème fraise, mayonaise en Tromp & Rueb natuurazijn op eikenhout gerijpt tot één geheel en voeg naar smaak zout en peper toe. Snij de augurk in blokjes die kleiner zijn dan de aardappel en voeg dit toe aan dressing 2. Voeg vervolgens de zilveruitjes toe. Snij de hamblokjes in kleinere stukjes dan de aardappel en voeg dit toe. Voeg de uitgelekte ui, doperwten, wortel en appel toe en voeg dit toe. Voeg de aardappel toe en meng dit door elkaar. Klaar is de huzarensalade.

Eet smakelijk!