fbpx

Steak met kruiden

Voor liefhebbers van een heerlijke steak met kruiden.

Ingrediënten

Bereiding

Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn samen met de knoflook, salie en tijm.

Warm de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt op in een pannetje, voeg er de gehakte kruiden aan toe en laat 2 minuten opwarmen. Kruid met peper en zout, neem van het vuur en roer er de olijfolie door.

Haal het vlees goed door de marinade. Warm de grill of grillpan op. Gril het vlees minstens 10 minuten, draai het regelmatig om en smeer het telkens in met wat marinade. Druk voorzichtig met je vingers op het vlees om de gaarheid te bepalen. Als het vlees gaar is, veert het niet terug. Hoe meer weerstand kortom, hoe gaarder. Een goede truc is om met je wijsvinger op je duimmuis (het stuk tussen je duim en je pols) te drukken. De vering is gelijk aan een stuk vlees dat “rare” dus rood gebakken is.

Na het grillen laat je het vlees 5 minuten rusten. Intussen giet je de resterende marinade in de grillpan en laat je het even inkoken. Neem van het vuur. Snij het vlees in dunne plakjes en overgiet met het braadvocht. Dien meteen op. Nu genieten van de heerlijke steak met kruiden.

Eet smakelijk!