Rolmops
Zo bereid je de rolmops.
Ingrediënten
- zoute haringen
- (vis)mosterd
- augurken
- citroen
- laurier
- Spaanse peper
- ui
- Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
Bereiding
Zet de zoute haring een etmaal in koud water. Snijd de koppen af en gooi die weg. Maak de vis schoon, snijd ze in de lengte in tweeën en verwijder de graat. Besmeer beide vishelften aan de binnenkant met een zuinig laagje mosterd en leg op elke halve haring een augurk. Rol de halve haringen op en steek de rolletjes met een prikker vast.
Schik de rolmops in een glazen pot met daartussen de in plakken gesneden citroen en ui, een blaadje laurier en een of twee Spaanse pepers. Vul de pot verder met iets verdunde Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt. Neem vijf delen azijn op een deel water. Sluit de pot goed.