Pasta met tomaten-pestosaus
Zo maak je de pasta met tomaten-pestosaus.
Ingrediënten
- fusilli volkorenpasta (300 g)
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 8 kleine, gesneden gedroogde tomaten
- 4 el pesto
- 2 el oregano
- 2 el Tromp & Rueb Kruidenazijn
- 2 el olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- zeezout en peper
- 1 aubergine
- 1 courgette
Bereiding
Verwarm 1 pakje gezeefde tomaten. Voeg 2 eetlepels Tromp & Rueb Kruidenazijn, pesto en oregano toe. Voeg hier ook de gesneden gedroogde tomaten aan toe. Zet de saus even apart.
Giet de pasta in kokend water met het groentebouillonblokje. Kook de pasta beetgaar.
Snipper de rode ui en pers de teentjes knoflook.
Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Snijd intussen de aubergine en courgette in kleine stukjes. Voeg vervolgens het rundergehakt aan de gefruite ui en knoflook toe en bak het met een klein beetje zeezout en peper. Vervolgens voeg je de aubergine en courgette aan het gehakt toe. Bak dit ongeveer 10 minuten. Voeg als laatste de tomaten-pestosaus aan het gehaktmengsel toe.
Eet smakelijk!