Tzatziki

Zo maak je de heerlijke tzatziki.

Ingrediënten

Bereiding

Was de komkommer. Snijd de uiteinden er af en rasp de komkommer (grove reepjes) boven de zeef of een fijn vergiet. Laat de komkommer goed uitlekken. Om dit te versnellen kun je het beste met een vork de komkommerreepjes tegen de wand van het vergiet of de zeef aandrukken om het meeste vocht eruit te drukken.
Doe de yoghurt in een mengkom en knijp er 2 a 3 teentjes knoflook boven uit. Voeg een eetlepel olijfolie toe. Strooi een eetlepel gedroogde dille uit over het mengsel. Voeg tot slot het sap van een halve citroen toe (denk om de pitjes) en de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt. Als laatste meng je de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel. Meng het geheel tot een mooie massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Met de peper mag je best royaal zijn, met de zout even oppassen.

Laat de Tzatziki minimaal een aantal uren opstijven in de koelkast. Hierdoor trekken ook de diverse smaken beter in de Tzatziki. Het beste kun je de tzatziki een avond van te voren maken.
Druppel vlak voor het serveren nog wat olijfolie over de tzatziki.