fbpx

Door een scheutje azijn toe te voegen aan je gerecht, heb je minder zout nodig. Azijn geeft gerechten een lekkere bite en versterkt de smaak van andere ingrediënten.

Tromp & Rueb als zoutvervanger

Er wordt veel over zoutreductie gesproken, want bijna alle Nederlanders (85%) eet te veel zout. Door azijn toe te voegen aan het gerecht, komen de smaken beter tot zijn recht en kun je het gebruik van zout reduceren, zonder dat het gerecht laf wordt van smaak. Bekijk de diverse recepten met Tromp & Rueb azijn in de receptenzoeker.

Tromp & Rueb azijn is een smaakmaker

Varieer door in plaats van ­extra zout, Tromp & Rueb azijn aan je gerecht toe te voegen. Het zuur draagt en ­versterkt de overige smaakmakers, wat een volledige smaakbeleving in de mond geeft.

 


Nierstichting

Tromp & Rueb is partner van de Nierstichting. Daarom hebben wij in samenwerking met de stichting 4 heerlijke recepten op onze website geplaatst. Je kunt je vinden in onze receptenzoeker en onderaan deze pagina.

 

Zoutbewuste recepten


Varkenshaasjes met abrikozen-kaneelsaus

Varkenshaasjes zijn heerlijke stukken mals vlees. Zonde als de varkenshaasjes tijdens de bereiding weer taai worden! Het toevoegen van Tromp & Rueb Kruidenazijn aan de varkenshaasjes houd het vlees lekker mals en smaakvol. Wanneer je bijvoorbeeld vleesbouillon gaat toevoegen krijg je een stuk taaier vlees en heb je onnodig extra zout toegevoegd. De Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt dus voor een heerlijk stukje vlees met veel smaak zonder zout! Het toevoegen van de abrikozen en kaneel zorgt voor een mooie smaakbalans!

Zoet-zuurgehaktbrood

prei-gehakt-schotel, gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus, zoet-zuurgehaktbrood

Rundergehakt bevat van zichzelf niet zo veel smaak, dit moet je dus lekker op smaak brengen! Om rundergehakt op smaak te brengen gebruiken de meeste mensen altijd zout of een bouillonblokje/poeder. Maar wat als je zoutbewust wilt koken? Wat voeg je dan toe aan je gehakt? Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt natuurlijk! Samen met pruimen krijgt je gerecht een fantastische zoet-zuur balans, waardoor extra zout in dit gehaktbrood helemaal niet nodig is!

Penne met pompoen en tofu

penne met pompoen en tofu, pompoensoep, pompoenchutney

Met de knapperig gebakken tofu en in combinatie met pijnboompitten is de penne een heerlijk gerecht dat binnen een uur op tafel staat.

Rode bietensoep

rode bieten, rijstsalade

Rode bietensoep is eenvoudig zelf te maken en wordt lekker op smaak gebracht door de toevoeging van Tromp & Rueb Kruidenazijn. Door kruidenazijn toe te voegen aan de soep, komen de smaken van de ingrediënten beter tot hun recht. Ingrediënten: 450 gram gekookte rode biet 2 bosuitjes 1 zoete appel 1 el Tromp & Rueb […]