fbpx

Historie

De geschiedenis van Tromp & Rueb gaat ver terug. Tot 1663 om precies te zijn. De azijnfabriek van Tromp & Rueb was een vertrouwd gezicht in Delfshaven, Rotterdam.

 

Tromp & Rueb

De azijnfabriek is opgericht door Henric de Viver, toen nog onder de naam van ‘De Dubbele Grieksche A’. Op 1 januari 1844 associeert de toenmalige eigenaar van de azijnfabriek P.H. Tromp zich met een telg uit het Rueb-geslacht. Vanaf dan gaat de azijnfabriek verder als Tromp & Rueb.

Burg Group

Na de Tweede Wereldoorlog vertrekt de fabriek uit Rotterdam. Een lastige periode in de geschiedenis van het vermaarde merk breekt aan.  In 1992 komt Tromp & Rueb weer in rustiger vaarwater. Vanaf dan maakt het deel uit van Burg Groep, de grootste azijnfabriek in Europa. Het rijke erfgoed van Tromp & Rueb is zo in vertrouwde handen.

Oude recepten, ambachtelijk gebrouwen

Aan de rijke historie ontlenen de brouwers nu nog steeds hun inspiratie. Zij bouwen voort op het oude ambacht van azijnbrouwer en houden het vak in ere. Zij gebruiken de traditionele recepten in een moderne setting. Met verrassende azijnsmaken die de hedendaagse keuken verrijken.

trio-azijn-geel

historie-trompenrueb

tromp-en-rueb-historische-etiketten