fbpx

Culinaire azijnen voor een heerlijke salade

Een goede dressing bestaat in beginsel uit: olijfolie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Dit wordt een basisdressing genoemd. Door andere ingrediënten toe te voegen is het mogelijk om verschillende soorten dressings te maken die gebruikt kunnen worden bij gerechten van vlees, vis of salade.

De basis van iedere salade

Azijn is onmisbaar voor een heerlijke salade. Door gebruik te maken van een dressing wordt er smaak aangebracht aan de salade. Door de azijn kan het blad van de sla langzaam zacht en slap worden. Dit is ook de reden waarom sla met dressing zich zo slecht laat bewaren. Voeg daarom de dressing op het laatste moment toe aan je salade. Met de azijnen van Tromp & Rueb is het mogelijk om verschillende dressings te maken. Laat je inspireren door onze recepten.


Smaakmaker

Het zuur van de Tromp & Rueb azijnen draagt en ­versterkt de overige smaakmakers, wat een volledige smaakbeleving in de mond geeft. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de tomaat, komkommer en overige ingrediënten beter tot hun recht komen.

Dressing recepten


Frisse basisdressing voor bij een salade

Een salade is niet af zonder een goede dressing. Door een dressing toe te voegen, breng je smaak aan de salade. Op warme zomerdagen is het heerlijk om een frisse salade te eten met deze basisdressing.

Avocadodressing

Avocado’s bevatten veel goede vetten, vezels en vitaminen. Het eten van avocado’s kan helpen bij het verlagen van de cholesterol én het gewicht. Deze dressing maakt daarom niet alleen de salade of pasta lekkerder, maar is ook nog is heel gezond voor je.

Frambozendressing

Frambozendressing is een dressing dat heerlijke is voor over de salade, maar kan ook gebruikt worden voor bij een stuk vlees of kip.

Aziatische dressing

gember, gingercocktail

Met de basisvinaigrette als beginpunt maakt Bart van Berkel een pittige Aziatische dressing met Tromp & Rueb Appelazijn.

Sinaasappeldressing

sinaasappeldressing

De dressing met azijn, sinaasappel en rozemarijn is heerlijk bij een groene salade of een oosters gerecht. Lang houdbaar in de koelkast.

Yoghurtdressing

Deze frisse yoghurtdressing maakt een salade helemaal af. De geroosterde specerijen zorgen voor een knapperig effect wat zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond als je hierop bijt.