fbpx

Orzo met gegrilde tomaten en feta

Orzo is een pastasoort en heeft de zachte smaak van pasta, maar ziet er uit als rijst. De cherry tomaatjes in dit recept zijn gemarineerd in Tromp & Rueb witte wijnazijn met druivenmost. Hierdoor krijgen de tomaten meer smaak en een extra boost voordat ze op de grill gaan. Door de orzo zelf zit ook een beetje Tromp en Rueb witte wijnazijn met druivenmost, zodat de smaken beter tot hun recht komen. Het geeft de Orzo met gegrilde tomaten en feta een heerlijk zoetzure twist.

Ingrediënten:

 

Bereiding:

Was de tomaten en besprenkel ze met een halve eetlepel Tromp & Rueb witte wijnazijn met druivenmost en laat dit ongeveer 15 minuten intrekken. Snijd de knoflook fijn en kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Mix de cherrytomaten met de olijfolie, honing, chilivlokken, knoflook en tijm. Gril de cherrytomaten totdat ze lekker zacht zijn. Dit duurt ongeveer 8 tot 12 min. Leg de cherrytomaten apart en gril vervolgens de serranoham tot het lekker krokant is. Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin.

Wanneer de orzo gaar is, voeg je een scheutje olijfolie en de rest van de Tromp & Rueb witte wijnazijn met druivenmost toe. Breng het op smaak met peper. Meng de gegrilde cherry tomaten, feta en basilicum door de orzo. Scheur de gebakken serranoham in stukjes en voeg dit als laatste toe.

Eet smakelijk!