Kalfssukade met zoete-aardappelcrème
Dit heb je nodig voor de heerlijke kalfssukade zoals ook Bart van Berkel hem maakt.
Ingrediënten
Kalfssukade:
- 2 el olijfolie
- 1 glas rode wijn
- 1 el Tromp & Rueb Kruidenazijn
- 1 ui fijngesneden
- 1 knoflookteen fijngesneden
- 1 wortel fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij fijngesneden
- 1 el tomatenpuree
- 1 takje tijm
- 2 laurierbladen
- 2 kruidnagels
- 1 steranijs
- 200 ml vleesbouillon
- 500 gr kalfssukade
- 1 kalfsschenkel
Zoete-aardappelcrème
- 300 gr zoete aardappel geschild en in stukken gesneden
- 4 el piccalilly + 2 el piccalilly als garnering
- Zout en witte peper
- 1 el koude boter
Bereiding
Pak de snelkookpan en zet deze op hoog vuur en bak de ui, wortel, bleekselderij en de knoflook in 2 el olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee tot deze donker gekleurd zijn en sterk begint te ruiken. Blus af met de rode wijn en voeg de overige ingrediënten toe. Sluit de deksel van de snelkookpan en kook op de hoogste stand circa 35 minuten. Als de tijd verstreken is wacht tot de pan is afgekoeld en de druk eraf is. Zeef het vocht af om hiervan een heerlijke kalfsjus te koken.
Daarna neem je een grote pan met water en plaats die op het vuur en doe daarin de zoete aardappel. Kook deze circa 10 á 15 minuten gaar en giet ze af. Zorg ervoor dat al het vocht uit de pan is. Doe de zoete aardappel weer terug in de pan met 1 el koude boter. Pureer de zoet aardappel samen met de piccalilly tot een gladde crème. Indien hij te dik is voeg dan wat kookvocht toe. Breng op smaak met wat zout en witte peper uit de molen.
Serveer de zoete-aardappelcrème met de kalfsjus.
Eet smakelijk!
Dit recept is ook als videorecept te zien op Foodtube.