fbpx

Kalfssukade met zoete-aardappelcrème

Dit heb je nodig voor de heerlijke kalfssukade zoals ook Bart van Berkel hem maakt.

Ingrediënten

Kalfssukade:

Zoete-aardappelcrème

Bereiding

Pak de snelkookpan en zet deze op hoog vuur en bak de ui, wortel, bleekselderij en de knoflook in 2 el olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee tot deze donker gekleurd zijn en sterk begint te ruiken. Blus af met de rode wijn en voeg de overige ingrediënten toe. Sluit de deksel van de snelkookpan en kook op de hoogste stand circa 35 minuten. Als de tijd verstreken is wacht tot de pan is afgekoeld en de druk eraf is. Zeef het vocht af om hiervan een heerlijke kalfsjus te koken.

Daarna neem je een grote pan met water en plaats die op het vuur en doe daarin de zoete aardappel. Kook deze circa 10 á 15 minuten gaar en giet ze af. Zorg ervoor dat al het vocht uit de pan is. Doe de zoete aardappel weer terug in de pan met 1 el koude boter. Pureer de zoet aardappel samen met de piccalilly tot een gladde crème. Indien hij te dik is voeg dan wat kookvocht toe. Breng op smaak met wat zout en witte peper uit de molen.

Serveer de zoete-aardappelcrème met de kalfsjus.

Eet smakelijk!

Dit recept is ook als videorecept te zien op Foodtube.