Hongaarse stoofpot
Zo maak je de Hongaarse stoofpot.
Ingrediënten
- 750 gr magere runderlappen
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 1 grote prei
- 2 el tomatenpuree
- 50 gram boter
- 1/2 liter water
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- Stroganoffsaus
- eventueel allesbinder
Bereiding
Snijd de ui, prei en paprika in stukjes. Snijd ook de runderlappen in blokjes van ongeveer 2 cm.
Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan, bestrooi het met zout en peper.
Neem het vlees uit de pan en fruit de ui-prei-paprika. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat het kort meebakken. Blus af met het handwarme water, voeg laurier, kruidnagels en de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt toe.
Breng dit aan de kook en voeg het vlees toe. Doe de deksel op de pan en laat het op een laag pitje 3 uur stoven tot het vlees gaar is (af en toe doorroeren).
Doe er dan de Stroganoffsaus bij en roer dit goed door. Is de saus dan nog te dun, voeg dan nog wat allesbinder toe.