Draadjesvlees
Zo maak je de lekkere ouderwetse draadjesvlees.
Ingrediënten
- 600 gram runderlappen
- 1 grote ui
- 1 laurierblad
- 3 kruidnagels
- sambal
- een half pakje boter (of geklaarde boter)
- peper, zout, Engelse kerrie
- 2 dl rode wijn
- 2 dl Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
Bereiding
Dep het vlees met keukenpapier. Bestrooi alle kanten met ruim peper en zout. Wrijf op de ene kant de Engelse kerrie en op de andere kant de sambal. Snijd de ui in zeven of acht grove stukken. Meng de wijn en de azijn.
Braad het vlees op een hoog vuur in ongeveer 10 minuten aan beide zijden aan (vlees moet een beetje bruin zijn). Zet het vuur daarna laag. Voeg de ui, de kruidnagels en het laurierblad toe. Zet het vuur weer hoog totdat alles weer borrelt, dan een goede scheut wijn en Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt toevoegen en het vuur temperen. Deksel op de pan en op een kleine pit in de laagste stand laten pruttelen (of net tegen de kook aan).
Elk half uur omdraaien en als er te weinig vocht is wat wijn toevoegen. Na 3 tot 3 1/2 uur is het vlees echt draadjesvlees. De jus zeven en erbij serveren.