fbpx

Boeuf Bourguignon

Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een Boeuf Bourguignon. Dit van oorsprong Franse gerecht laat je echt Bourgondisch genieten! Het gerecht bestaat uit gestoofd rundvlees, dit vlees wordt gedurende 4 uur gestoofd met spekjes, Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, tijm, tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn en natuurlijk Tromp & Rueb Kruidenazijn om het vlees heerlijk mals te maken. Het is gebruikelijk om een glas rode wijn uit Frankrijk te serveren bij dit gerecht.

Ingrediënten
150 g gerookte spekblokjes
1 el roomboter
1,5 kg riblappen (in grove stukken gesneden)
50 g bloem
1 ui (gesnipperd)
2 knoflooktenen (fijn gesneden)
125 g kastanjechampignons (in vieren gesneden)
1 winterpeen (in plakjes gesneden)
1 el Provençaalse kruiden
3 laurierblaadjes
1 el verse tijm
2 el tomatenpuree
500 ml runderbouillon
500 ml rode wijn
3 el Tromp & Rueb Kruidenazijn
250 g zilveruitjes
versgemalen peper en zout
10 g krulpeterselie (fijn gesneden)

Bereiding
Bak de spekblokjes krokant in de braadpan. Schep de spekjes uit de pan maar laat het vet erin zitten. Bak de riblappen in het vet van het spek en de roomboter. Doe de bloem bij de riblappen en schep dit om. Voeg wanneer de riblappen bruin beginnen te kleuren de gesneden ui, knoflook, champignons en winterpeen toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.

Doe nu de spekjes, Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, tijm, tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn, en Tromp & Rueb Kruidenazijn in de pan. Roer dit door elkaar en plaats de deksel op de
pan. Laat het geheel 4 uur op zacht vuur stoven. Denk er wel aan om het geheel af en toe om te scheppen.

De Boeuf Bourguignon kan op smaak gebracht worden naar wens met peper en zout. Schep als laatste de zilveruitjes erdoor en garneer het geheel met verse peterselie.