fbpx

BBQ kruidenazijn-olie / marinade

BBQ kruidenazijn-olie / marinade voorkomt de uitdroging van vlees en zorg dat het lekker sappig blijft. Gebruik de kruidenazijn-olie / marinade voor en na het bakken op de BBQ voor het beste resultaat.

Ingrediënten

Bereiding:
Verhit 100 ml olijf olie in een pannetje met de helft van de knoflook, de rozemarijn, de chilipeper en het venkelzaad. Laat de ingrediënten 10-15 minuten op laag vuur trekken zonder de knoflook te verbanden. Zeef de olie en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de overige olie met de gezeefde olie, de overige knoflook, het zout en de Tromp & Rueb natuurazijn gerijpt op chili-venkel. Blender deze met een staafmixer tot een gladde olie. Bewaar de olie koel en donker in een afgesloten pot. Gebruik de kruidenazijn-olie marinade voor en na het bakken op de BBQ. Het vlees zal daardoor minder uitdrogen en lekker sappig blijven.

Tip:
Gebruik voor meer smaak een bundeltje rozemarijn takjes als kwastje om je groenten, vis of vlees mee in te smeren tijdens het BBQ’en.