fbpx

Tromp & Rueb als zoutvervanger

Er wordt veel over zoutreductie gesproken, want bijna alle Nederlanders (85%) eet te veel zout. Door azijn toe te voegen aan het gerecht, komen de smaken beter tot zijn recht en kun je het gebruik van zout reduceren, zonder dat het gerecht laf wordt van smaak. Bekijk de diverse recepten met Tromp & Rueb azijn in de receptenzoeker. Zuur is naast zoet, zout, bitter en umami 1 van de 5 basissmaken. Probeer eens een scheutje azijn toe te voegen aan je recept en het gerecht wordt smaakvoller en frisser. Hieronder vele tips om met Tromp & Rueb je gerecht te verrijken!

Tromp & Rueb azijn is een smaakmaker

Varieer door in plaats van ­extra zout, Tromp & Rueb azijn aan je gerecht toe te voegen. Het zuur draagt en ­versterkt de overige smaakmakers, wat een volledige smaakbeleving in de mond geeft.

Zoutbewust logo

Dit is ons eigen zoutbewust logo waardoor de recepten op onze website goed herkenbaar zijn als een zoutbewust recept.

Zoutbewuste recepten


Runderlappen gestoofd met zongedroogde tomaten

tomatentapenade, runderlappen

Stoven met Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel maakt van stoofvlees een heel smaakvol gerecht! In plaats van normaal gesproken vleesbouillon toe te voegen, wat boordevol zout zit en smaakversterkers, voegt u in dit gerecht Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel  toe. Door het vlees 2 uur te laten stoven in de azijn ontstaat er een ware smaakexplosie in uw mond. En met behoud van de originele smaken uit de runderlappen. Een snufje zout zorgt ervoor dat alle smaken goed tot hun recht komen. Tevens blijft het vlees door de Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel ook nog eens heerlijk mals.

Tip: Smaakt heerlijk bij kruimige aardappels en sperzieboontjes!

Varkenshaasjes met abrikozen-kaneelsaus

Varkenshaasjes zijn heerlijke stukken mals vlees. Zonde als de varkenshaasjes tijdens de bereiding weer taai worden! Het toevoegen van Tromp & Rueb Kruidenazijn aan de varkenshaasjes houd het vlees lekker mals en smaakvol. Wanneer je bijvoorbeeld vleesbouillon gaat toevoegen krijg je een stuk taaier vlees en heb je onnodig extra zout toegevoegd. De Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt dus voor een heerlijk stukje vlees met veel smaak zonder zout! Het toevoegen van de abrikozen en kaneel zorgt voor een mooie smaakbalans!

Zoet-zuurgehaktbrood

prei-gehakt-schotel, gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus, zoet-zuurgehaktbrood

Rundergehakt bevat van zichzelf niet zo veel smaak, dit moet je dus lekker op smaak brengen! Om rundergehakt op smaak te brengen gebruiken de meeste mensen altijd zout of een bouillonblokje/poeder. Maar wat als je zoutbewust wilt koken? Wat voeg je dan toe aan je gehakt? Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt natuurlijk! Samen met pruimen krijgt je gerecht een fantastische zoet-zuur balans, waardoor extra zout in dit gehaktbrood helemaal niet nodig is!