fbpx

Heerlijke winterse gerechten met Tromp & Rueb

Stamppot is een heerlijk winters gerecht dat meestal bestaat uit aardappelen en groenten. Dit kan bijvoorbeeld met andijvie, boerenkool, zuurkool, hutspot, etc. Vaak wordt de stamppot lekker op smaak gemaakt met behulp van een kuiltje jus, maar wist je dat het toevoegen van azijn ook voor een heerlijke frisse smaak zorgt? Het zuur werkt als een smaakversterker, dus de stamppot wordt niet zuur van smaak, maar juist sterker van zijn eigen smaak. Voeg het toe als de stamppot verder klaar is.

 

Stoofgerechten

Stoven is een kooktechniek waarbij vleesgerechten garen op een wat lagere temperatuur en langere tijd sudderen. Hiervoor wordt vocht gebruikt zoals water, wijn, bouillon, of vruchtensap. Voeg aan je kookvocht ook azijn toe, voor een nog lekkerder resultaat. Zorg er wel voor dat je eerst het vlees zachtjes aanbraadt.

Door azijn toe te voegen aan je stoofgerecht lost het bindweefsel eerder op van het vlees, wat het vlees heerlijk mals maakt. Door bijvoorbeeld Tromp & Rueb Kruidenazijn te gebruiken, heb je ook meteen de smaak van de kruiden die goed inwerken op het vlees. Veel verschillende vleessoorten zijn goed om te gebruiken voor stoofgerechten, denk aan runderriblappen, hacheevlees of sukadelappen. Stoven kan in een pan, in de oven of in een slow cooker.

Stamppot

Vlees wordt malser nadat deze is gemarineerd met Tromp & Rueb azijn. Ideaal hiervoor is de Tromp & Rueb Kruidenazijn. Het grootste verschil is te ontdekken bij eiwitrijk vlees zoals kip.

Door vlees te marineren in azijn wordt het malser en voller van smaak. Het wegzetten van vlees in een marinade kan verschillen van een paar uur tot zelfs een paar dagen. Het vlees zal de smaak van de marinade in zich opnemen waardoor het een vollere smaak krijgt. Bekijk het marinade recept voor tips.

Receptvideo Boeuf Bourguignon

Bekijk deze video en maak een stoofschotel om nooit te vergeten. Tromp & Rueb als basis van je gerecht, zo eenvoudig is het:

Het hele recept

Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een Boeuf Bourguignon. Dit van oorsprong Franse gerecht laat je echt Bourgondisch genieten! Het gerecht bestaat uit gestoofd rundvlees, dit vlees wordt gedurende 4 uur gestoofd met spekjes, Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, tijm, tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn en natuurlijk Tromp & Rueb Kruidenazijn om het vlees heerlijk mals te maken. Het is gebruikelijk om een glas rode wijn uit Frankrijk te serveren bij dit gerecht. lees verder

Heerlijke winterse recepten:


Boeuf Bourguignon

Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een Boeuf Bourguignon. Dit van oorsprong Franse gerecht laat je echt Bourgondisch genieten! Het gerecht bestaat uit gestoofd rundvlees, dit vlees is gedurende 4 uur gestoofd met spekjes, Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, tijm, tomatenpuree, runderbouillon, rode wijn, en natuurlijk Tromp&Rueb kruidenazijn om het vlees heerlijk mals te maken. Het is gebruikelijk om een glas rode wijn uit Frankrijk te serveren bij dit gerecht.

Boerenkool met cashewnoten en brie

boerenkool

De eerste nachtvorst is geweest en daarna smaakt verse boerenkool echt heerlijk! Wanneer het namelijk heeft gevroren wordt de zetmeel omgezet in suikers. Dit geeft een heerlijke smaak. Net zoals de toevoeging van zuur bij boerenkool. Dit is algemeen bekend! Dus door een beetje Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt toe voegen krijg je een nog lekkerdere smaak aan de boerenkool.
Omdat boerenkool ontzettend veel vitamine C bevat kunnen we het in de herfst en winter elke week wel op het op het menu zetten. Leuk dus om er mee te variëren. Daarom deze keer geen standaard boerenkool met worst, maar met cashewnoten en brie!

“Snelle” winterstoof met chocolade

snelle winterstoof met chocolade

In deze “snelle” winterstoof zitten veel verschillende soorten groente. Geïnspireerd door het grote aanbod van chocolade in de maand december hebben we een hoofdgerecht bedacht met chocolade en lekker veel groente. In dit seizoen zijn namelijk de pastinaak, spruitjes, wortels en kool lekker van smaak. Door het toevoegen van de chocolade heeft het gerecht een fijne indringende smaak die nog lang blijft hangen.

Brabants stoofpotje

Brabants stoofpotje, venkel met topping van kaas, venkelsalade met makreel

De venkel geeft een frisse noot aan de stoofpot. Je kunt deze maaltijd ook in de oven bereiden op lage temperatuur.

Hachee

hachee

Koud weer? Tijd voor hachee! Sudderen kost tijd, maar ’t resultaat is lekker. Serveren met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Andijviestamppot

Met dit recept maak je gemakkelijk en snel een lekkere ouderwetse andijviestamppot met extra smaak door toevoeging van de Tromp & Rueb natuurazijn op eikenhout gerijpt. Deze stamppot is lekker met rookworst of gebakken spekjes, maar er zijn ook veel mensen die andijviestamppot lekker vinden met dikke plakken gekookt ontbijtspek.

De bereiding van dit gerecht duurt ongeveer 30-40 minuten, klik op de andijvie hierboven voor het complete recept.