fbpx

Zuurvlees met rode wijnazijn

Een heerlijk recept voor zuurvlees waarin rode wijnazijn wordt gebruikt. De wijnazijn zorgt ervoor dat het vlees mals blijft.

Ingrediënten (4 personen)

Stappen

  1. Snijd het vlees in stukjes van 2 bij 2 cm. Doe ze in een schaal of hersluitbare zak en overgiet ze met het water en de Tromp & Rueb rode wijnazijn. Voeg de laurier, jeneverbessen, kruidnagel en 2 gepelde tenen knoflook toe en zet minimaal 24 uur in de koelkast om te marineren.
  2. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenrol. Gooi de marinade niet weg, die hebben we nog nodig!
  3. Verwarm 50 gram boter in de braadpan. Voeg het vlees toe aan de pan met warme boter en schroei het rondom dicht op hoog vuur. Doe dit bij voorkeur in twee keer – dan krijgt het vlees wat meer ruimte om goed dicht te schroeien. Voeg de ui en geperste tenen knoflook toe. Fruit de ui en knoflook zacht tot de ui glazig wordt.
  4. Voeg dan het marinade vocht weer toe samen met peper en zout. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat 2 tot 3 uur heel zacht stoven met het deksel op de pan.
  5. Na die 2 tot 3 uur valt het vlees vanzelf uit elkaar en kun je de losse kruiden en losse tenen knoflook uit het vlees halen. Scheur kleine blokjes van de ontbijtkoek en voeg deze samen met de zilveruitjes en de appelstroop toe aan het vlees. Laat het nog eens goed door verwarmen en zorg ervoor dat de ontbijtkoek een beetje wordt opgenomen en zo de saus bindt. Mocht het vlees te zuur zijn, kun je nog een beetje suiker toevoegen.
  6. Serveer met rode kool aangemaakt met een frisse vinaigrette en frietjes uit de oven.

 

 

Dit recept is opgemaakt door Denise Grootendorst.

Eet smakelijk!