Zoetzuur van knolselderij
Zo maak je een zoetzuur van knolselderij.
Ingrediënten
- 300 gram knolselderij
- 100 gram suiker
- 1 dl Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 1 dl water
- 1 tl korianderkorrels
- 20 gram gember
- vers steranijs
Bereiding
Snijd de knolselderij in blokjes van 1 bij 1 bij 1 centimeter. Kook het water met Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, suiker, gember, wat steranijs en korianderkorrels.
Giet het hete mengsel op de knolselderij. Bewaar het luchtdicht. Gebruik hiervoor een goed schoongemaakte jampot (heet programma vaatwasser of 10 minuten uitkoken). Als je een pot met schroefdekstel gebruikt, kun je de dichte pot omgekeerd laten afkoelen. Een weckpot gebruiken kan ook. Kook ook het elastiek en de klemmen kort uit.