fbpx

Zoete aardappel stamppot met rucola en halloumi

Een stamppot op basis van zoete aardappel en rucola met zoutige halloumi, knapperige walnoten en frisse sinaasappelrasp.  De Tromp & Rueb Kruidenazijn zorgt voor de kruidige finishing touch.  Een echte vegetarische winnaar!

Ingredienten:

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de zoete aardappel in ongeveer 7 minuten gaar. Verwarm ondertussen een grillpan en grill de plakken halloumi in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin. Laat het vervolgens iets afkoelen, zodat je het makkelijk in dunne reepjes kunt snijden. Giet de zoete aardappel af en stamp fijn. Voeg nu eventueel een scheutje kookroom toe en voeg de rucola in delen toe. Meng goed zodat de rucola slinkt. Tot slot meng je de zongedroogde tomaten, Tromp & Rueb kruidenazijn, gesneden halloumi en rasp van de sinaasappel toe. Breng op smaak met peper.

Serveer de zoete aardappelstamppot met rucola en halloumi in diepe borden en verkruimel er de walnoten over.

Eet smakelijk!