Zoet-zuurgehaktbrood

Een verrassend zoutbewust recept met Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, zoet-zuurgehaktbrood.

Rundergehakt bevat van zichzelf niet zo heel veel smaak. Dit moet je dus lekker op smaak maken. Om rundergehakt op smaak te brengen gebruiken de meeste mensen in ieder geval altijd zout of een bouillonblokje/poeder. Maar wat doe je als je zoutbewust wilt koken? In dit gehaktbrood is geen extra zout toegevoegd en het heeft toch een geweldige smaak. De pruimen en de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt geven de specerijen een extra smaakdimensie mee.

Ingrediënten

Bereiding

Doe de pruimen in een pannetje, voeg hier het water en de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt aan toe en verwarm dit. Laat ze ongeveer 15 minuten zachtjes koken totdat je een puree hebt. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de rode uien en de courgette in kleine stukjes.
Meng vervolgens het gehakt met de knoflook, uien, gember, koriander, komijn, kaneel, kruidnagel, snuf zeezout, peper, courgette en boekweitmeel door elkaar.
Mix als laatste de pruimenpuree erdoor.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en voeg hierin het gehaktmengsel en bak het geheel in 50 minuten op 180 graden gaar.

Eet smakelijk!