Zalm met zoetzure groente
Zo maak je de diverse onderdelen van het gerecht zalm met zoetzure groente.
Ingrediënten
- 1 rode ui in halve ringen
- 1 pastinaak in schijfjes
- 1 kleine bloemkool in roosjes
- 1 wortel in schijfjes
- ½ prei in ringetjes
- 60 ml Tromp & Rueb Inmaakazijn of Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 60 gram honing
- 2 el garam masala
- 50 ml extra vierge olijfolie, zeezout en peper
Bereiding zoetzure groenten
Kook water en blancheer de bloemkool, prei, pastinaak en wortel totdat ze beetgaar zijn. Laat de groenten vervolgens afkoelen zodat ze niet verder garen.
Verwarm de honing met de Tromp & Rueb Inmaakazijn en voeg de garam masala toe. In plaats van Tromp & Rueb Inmaakazijn met een zuurtegraad van 6% kun je ook Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt gebruiken, die heeft een zuurtegraad van 4%. Iets minder zuur, maar wel een heerlijke smaak. Naar smaak kun je nog zeezout en peper toevoegen. Voeg hierbij de groenten, rode ui en olijfolie en laat het geheel intrekken.
Ingrediënten zalm
- 4 zalmmoten
- 2 el gembersiroop
- 2 el sojasaus
- 2 el olijfolie
- 1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- zeezout en peper
Bereiding zalm
Breng voor de marinade de gembersiroop, sojasaus, olijfolie en Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, peper en zeezout bij elkaar. Giet dit over de zalmmoten en zet even apart.
Bak de zalmmoten met de marinade op laag vuur.
Ingrediënten aardappelpuree
- 800 gram aardappelen
- 50 gram roomboter, zeezout en peper
- 100 ml kookvocht
- 1 theelepel nootmuskaat
Bereiding aardappelpuree
Schil en was de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in weinig water met een beetje zeezout in ongeveer 20 minuten.
Pureer de aardappelen met het kookvocht, roomboter en nootmuskaat. Breng eventueel nog op smaak met zeezout en peper.
Server de aardappelpuree met de zoetzure groenten en zalm.
Eet smakelijk!