Zalm met broccoli, avocado en amandelen
Om de zalm met broccoli, avocado en zalm te maken heb je onderstaande ingrediënten nodig en aluminiumfolie.
Ingrediënten
- 250 gr zalmmoten
- 200 gr zilvervliesrijst
- 200 gr broccoli
- 3 el verse peterselie (fijn gehakt)
- 1 avocado
- 3 el Tromp & Rueb Kruidenazijn
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el milde olijfolie
- 4 el blanke amandelen
- zeezout en zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de zalmmoten op aluminiumfolie en bestrooi met 1 el Tromp & Rueb Kuidenazijn en een snuf peper en zeezout. Maak een pakketje van de aluminiumfolie en leg de zalmmoten in de oven voor ongeveer 20 minuten( afhankelijk van de dikte).
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd de broccoli in fijne roosjes en kook of stoom deze beetgaar.
Rooster de amandelen in een eetlepel milde olijfolie in een koekenpan.
Schil en snijd de avocado in kleine blokjes.
Snijd de zalm wanneer hij gaar is in kleine stukjes.
Maak de dressing door de 2 el extra vierge olijfolie en de 2 el Tromp & Rueb Kruidenazijn door elkaar te mengen met een snuf peper en zeezout.
Meng vervolgens de zalm, zilvervliesrijst, broccoli, geroosterde amandelen, avocado en dressing door elkaar.
Strooi als laatste de fijn gehakte peterselie eroverheen.
Eet smakelijk!