Witlofsalade met geweld(ig)e rozijntjes
Ingrediënten voor de witlofsalade
- 50 gram rozijnen
- 60 gram feta
- 4 el Tromp & Rueb appelazijn
- 1 appel
- 2 handjes rucola
- 4 stronkjes witlof
- 50 gram walnoten
Ingrediënten voor de dressing
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
- 3 el koudgeperste olijfolie
- zout
- peper
Bereiding
Allereerst week je een nacht van tevoren de rozijnen in de Tromp & Rueb appelazijn. De volgende dag start je als eerste met het maken van de dressing.
Meng de honing, mosterd, olijfolie, een snufje zout en een snufje peper door elkaar in een pot en schud even totdat de ingrediënten goed gemengd zijn en zet even weg zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Voor de salade; was de witlof en snijd in kleine reepjes. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de feta, appel in kleine blokjes. Hak de walnoten en rucola fijn.
Meng vervolgens de witlof, appel, feta, walnoten, gewelde rozijnen en rucola door elkaar en voeg als laatste de dressing toe.
Eet smakelijk!