Venkel met topping van kaas
Zo maak je venkel met topping van kaas.
Ingrediënten
- 2 grote venkelknollen
- 3 el olijfolie
- 1 el Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt of Kruidenazijn
- 3 el verse tijm (blaadjes)
- 100 gram overjarige, Hollandse kaas (stukje)
Bereiden
Snijd de venkelknollen van boven naar beneden in 4 plakken en kook ze in met zout in circa vijf minuten beetgaar. Laat de venkel uitlekken. Klop in een lage schaal de olie met de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt of Tromp & Rueb Kruidenazijn door elkaar. Schep de uitgelekte venkelplakken door de dressing, dit is de marinade. Dek de schaal af en bewaar tot gebruik op kamertemperatuur.
Verhit de gril en rooster de venkelplakken op een goed ingevet rooster aan beide zijden in ongeveer 3 tot 4 minuten. Je kunt ze af en toe met achtergebleven dressing bestrijken. De venkelplakken moeten heel blijven. Keer ze daarom voorzichtig met een tang en gebruik eventueel de grilltopper om ze op te grillen.
Schik de plakken op een schaal, bestrooi met tijm en eventueel zout en peper en schaaf kaas erover. Serveer de venkel warm of lauw.