Varkenshaasjes met abrikozen-kaneelsaus

Varkenshaasjes met abrikozen-kaneelsaus. Een heerlijk zoutbewust recept met Tromp & Rueb Kruidenazijn.

Varkenshaasjes zijn heerlijke stukken mals vlees. Zonde als de deze tijdens de bereiding weer taai worden! Door het toevoegen van Tromp & Rueb Kruidenazijn, blijft het vlees mals en smaakvol. Wanneer je bijvoorbeeld vleesbouillon gaat toevoegen krijg je een stuk taaier vlees en heb je onnodig extra zout toegevoegd.

Ingrediënten

Bereiding

Wel de abrikozen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Bestrooi de varkenshaasjes voor het bakken met wat peper en ½ theelepel kaneel.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaasjes en de uienringen als de boter bruin is, rondom bruin. Zet het vuur laag en bak het vlees nog ca. 20 minuten totdat ze gaar zijn.
Neem het vlees uit de pan en houd het nog even warm.
Zet de pan weer op het vuur en de Tromp & Rueb Kruidenazijn toe.
Voeg na een paar minuten de crème fraîche, abrikozen en de rest van de kaneel toe.
Kook de saus 3 minuten op een hoog vuur en voeg eventueel nog wat peper toe. Leg hierin het vlees en verwarm het geheel nog even!

Eet smakelijk!