Turkse stoofpot met rundvlees
Een authentiek Turks recept waarbij de runder riblappen heerlijk mals en zacht gestoofd worden door Tromp & Rueb Kruidenazijn toe te voegen aan de Turkse stoofpot met rundvlees. De groene Turkse pepers en andere specerijen maken het gerecht qua smaak af. Uiteraard kan je zelf varieren tussen pittig en mild door de zaadlijsten van de Turkse peper erbij te voegen (pittig) of juist te verwijderen (mild). Voor een extra mild gerecht kan je de groene Turkse pepers vervangen door groene paprika’s.
Ingrediënten:
- 500 g runderriblappen
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 1,5 el Tromp & Rueb Kruidenazijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde munt
- 1 el peterselie
- 1 tl tijm
- 1 tl gemalen komijn
- 4 tomaten
- 325 ml water
- 400 g aardappelen
- 6 groene Turkse pepers (of 2 groene paprika’s)
- klontje roomboter
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de runderriblappen in blokjes van ongeveer 3-4 cm. Verhit een klontje roomboter in een pan met een dikke bodem. Voeg het vlees toe met een snuf zout en peper en bak rondom bruin. Maak de uien schoon en snijd in kwarten. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg beiden toe aan het vlees en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, Tromp & Rueb Kruidenazijn, paprikapoeder, munt, peterselie, tijm en gemalen komijn toe en bak 2 minuten mee. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze samen met het water toe aan de pan. Roer door, doe de deksel op de pan en laat circa 1,5 uur zachtjes stoven.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg dit toe aan de stoofpot. Snijd de Turkse Peper in grove stukken en verwijder eventueel de zaadlijsten. Voeg toe en roer alles goed door. Laat het geheel nogmaals circa 1,5 – 2 uur stoven tot het vlees mals en zacht is en de aardappelen gaar zijn.
Tip: Serveer deze Turkse stoofpot samen met Turkse yoghurt en verse peterselie. Ook heerlijk met bulgur, rijst of turks brood als bijgerecht.
Eet smakelijk!