fbpx

Tafelzuur van gemengde groenten

Zo maak je dit tafelzuur van gemengde groenten.

Ingrediënten

Bereiding

Maak ter voorbereiding alle soorten groenten goed schoon. Snijd de bloemkool in roosjes. Schrap de wortels schoon en snijd ze in mooie stukjes. Was en snijd de witte kool. Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes en knak ze. Snijd de gemberwortel in reepjes na de schil te hebben verwijderd. Verwijder de pitjes van de rode paprika en snijd deze in reepjes. Snijd de knoflookteentjes in plakjes. Meng alle groenten met het zout en laat ongeveer vier uur in een vergiet uitlekken. Schud de groenten goed om al het vocht te verwijderen.

Neem een kom waar alle groenten goed inpassen met een hoge rand waar nog azijn en water aan toegevoegd kan worden, waarbij de groenten goed in onderdompelen.

Leg de gezouten groenten in een kom. Voeg de kruiden, Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, suiker, olie toe. Knijp daarna het sap van 2 citroenen uit over de groenten. Schep daarna het geheel goed om, zodat alle kruiden en zuren goed zijn verdeeld. Voeg daarna nog water toe om de smaken verder te verdelen. Dek de kom af (bijv. d.m.v. een bord of anders folie) en zet voor gebruik 1 uur in de koelkast. Op deze manier trekken zowel de kruiden als het zuur van Natuurazijn als citroen goed in de groenten.

Tafelzuur van gemengde groenten is een fris voorgerecht of bijgerecht. Het is eenvoudig te maken.
Uiteraard is dit gerecht ook te variëren met verschillende soorten groente naar smaak en jaargetijde.

Naast Natuurazijn op Eikenhout gerijpt is ook een Inmaakazijn goed te gebruiken. De zuurtegraad van Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt is 5%.

Eet smakelijk!