fbpx

Sweet-chili spareribs

Sweet-chili spareribs zijn misschien niet het meest makkelijk klaar te maken vleesgerecht, maar ze zijn wel erg populair op de barbecue. In dit recept wordt echter niet de barbecue, maar de oven gebruikt om de spareribs klaar te maken. Bij spareribs is het belangrijk dat je echt de tijd neemt voor de garing van het vlees, omdat een langzame garing zorgt voor malser vlees. Dus neem vooral de tijd bij het maken van dit gerecht en gebruik Tromp & Rueb natuurazijn gerijpt op chili-venkel om het vlees zo mals te maken dat het bijna van het bot valt.

Ingrediënten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120 graden. Verhit de olie in bakpan en voeg de stukken spareribs toe en bak ze 2-3 minuten rondom tot ze gekleurd zijn en haal ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan de sjalot met de gember, knoflook, chilipeper en de steranijs tot de ui en knoflook glazig en gekleurd is. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze roerend 2-3 minuten. Voeg dan de honing, de ketjap manis en Tromp & Rueb natuurazijn gerijpt op chili venkel toe en bak deze 1 minuut. Blus dan af met de kippenbouillon en breng aan de kook. Leg de spareribs in een ovenschaal en giet de saus erover. Pak de spareribs 3- 4 uur in de oven en draai ze om het uur om. Haal de spareribs uit de oven schaal en kook de saus in tot een dikke barbecuesaus. Serveer de spareribs direct of gaar ze af onder de grill of barbecue.

Tip:
Je kunt de spareribs zo goed voorbereiden en in de koeling bewaren voor later gebruik op de barbecue.