Stoofpotje met koolraap
Zo maak je het smaakvolle stoofpotje met koolraap.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 cm verse gember
- 2 el milde olijfolie
- 2 flinke wortels
- 1 koolraap (geschild ongeveer 700 gram)
- 3 stengels bleekselderij
- 200 gr groene linzen
- 750 ml groentebouillon
- 2 el Tromp & Rueb appelazijn
- 1 pot gepelde tomaten
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 2 el verse gehakte peterselie
- snufje zwarte peper
- snufje zeezout
Bereiding
Snipper de rode ui, pers de teen knoflook en rasp de verse gember (zonder schil). Schil de koolraap en snijd vervolgens in kleine blokjes. Was de wortel en de bleekselderij en snijd beide in dunne schijfjes. Verwarm 2 eetlepels milde olijfolie en fruit hierin de rode ui, knoflook en gember. Voeg het chilipoeder, paprikapoeder en de komijnpoeder toe en wacht totdat het heerlijk gaat geuren!
Bak vervolgens de wortel, koolraap en bleekselderij even kort mee en zet dan het vuur laag. Voeg de linzen, gepelde tomaten, groentebouillon en T&R Appelazijn toe.
Laat het geheel zachtjes 30 minuten pruttelen totdat de linzen en groenten gaar zijn. Voeg naar smaak nog wat peper of zeezout toe.
Strooi vlak voor het serveren nog wat verse peterselie erover. Serveer met een lekker stuk stevig brood.
Eet smakelijk!