fbpx

Spinaziesalade

Een salade kan een onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon! Zeker als je de dressing zelf maakt. Deze spinaziesalade bestaat uit veel groente, peulvruchten, feta en een heerlijke, romige dressing van Tromp & Rueb Appelazijn, munt, honing, room en olijfolie. Een combinatie van veel verschillende smaken die de smaakpapillen goed voeden!

In een dressing past azijn goed als een van de belangrijkste smaakmakers. Het zuur van de kruiden-, appel- of neutrale natuurazijn geeft niet alleen een prettige zure smaak, maar de combinatie van zuur met andere smaakstoffen geeft een fijn mondgevoel. De combinatie van verschillende smaken zoals zoet, zuur, bitter en zout zorgt ervoor dat al je smaakpapillen worden gevoed. Dat maakt een gerecht extra lekker.

Een dressing is gemakkelijk zelf te maken. De basis bestaat uit olijfolie, maar kan ook bestaan uit room, mayonaise of yoghurt.

In onderstaand recept heb ik een dressing gemaakt met appelazijn, room, honing en munt. De honing in de dressing heeft een sterk genezende en antibacteriële werking.

Spinazie

Dé groente van de lente! Als je groenten van het seizoen eet, krijg je meer vitamines en mineralen binnen dan wanneer je dit niet doet. Seizoensgroente krijgt de tijd om te groeien en kan zo zichzelf optimaal in het natuurlijke proces ontwikkelen. Het zorgt ook voor de nodige variatie in de voeding. Deze variatie zorgt het er ook weer voor dat je alle benodigde vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Verse spinazie is een belangrijk onderdeel van een gezonde maaltijd. Boordevol vitamines en mineralen zoals vitamine A, vitamine C, foliumzuur, magnesium, kalium en ijzer. Zeker als je spinazie vers eet, geniet je optimaal van de vitamines en mineralen. In spinazie zitten ook veel antioxidanten die zorgen voor een goede begeleiding van het afvoeren van afvalstoffen. Samen met de grote hoeveelheid vitamines en mineralen een super groente voor je weerstand.

In dit recept ‘Spinaziesalade met romige muntdressing’ zit lekker veel verse spinazie in combinatie met peulvruchten en een romige muntdressing.

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst en linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de feta in kleine blokjes. Was de spinazie.

Voor de dressing meng je de (slag)room, verse munt, honing, Tromp & Rueb Appelazijn en olijfolie in de blender tot een romige dressing. Meng de spinazie, ui, bosui, linzen, rijst, feta, zongedroogde tomaat en rozijnen met de dressing door elkaar.

Eet smakelijk!