fbpx

Sperziebonen als zomerse salade

Dit heb je nodig voor deze lekker zomerse salade met sperziebonen.

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en kook ze vervolgens in ruim kokend water in 10 tot 12 minuten beetgaar. Verhit de milde olijfolie in een pan en bak de blokjes courgette totdat ze zacht zijn. Voeg de beetgare sperzieboontjes bij de courgette en schep nog even om. Zet vervolgens even weg.

Snijd de zongedroogde tomaatjes en feta in stukjes en voeg dit bij de sperzieboontjes en blokjes courgette. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin en zet apart.

Meng de T&R Appelazijn met de extra vierge olijfolie en een snuf zeezout en peper. Giet dit over de sperziebonen, courgette, feta en zongedroogde tomaatjes. Strooi als laatste de zonnebloempitjes over de zomerse salade.

Serveer met zilvervliesrijst of bulghur. Ook lekker met jonge bladsla of rucola.

Eet smakelijk!