Spaghetti met spekjes
Zo maak je de spaghetti met spekjes.
Ingrediënten
- 2 preien
- 1 ui
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 bakje kruidenkaas
- 1 vleesbouillontablet
- 200 gr mager gerookte spekreepjes
- 1 glas witte wijn
- klein scheutje Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt
- 1 el herbes de Provence
- scheutje worcestersaus
- Maggi
- olijfolie
- gemalen peper
- bakje champignons
Bereiding
De prei in ringetjes snijden, de ui fijnsnijden, de champignons in plakjes snijden, de tomaten met staafmixer fijnmalen.
Olijfolie verhitten en spekreepjes uitbakken, dan de ui meebakken. Dan de prei en champignons meebakken. Als de prei een beetje gaar is, de fijngehakte tomaten erbij doen en de andere ingrediënten behalve de kruidenkaas. Alles eventjes zachtjes laten bakken en dan de kaas er doorroeren. Deze saus door de al dente gekookte spaghetti roeren. Op smaak brengen met eventueel maggi en gemalen peper.