fbpx

“Snelle” winterstoof met chocolade

Door het lang stoven van groente bestaat de kans dat groente sneller uit elkaar valt. Opmerkelijk is dat door het toevoegen van Tromp & Rueb appelazijn in deze “snelle” winterstoof, de groente ieder afzonderlijk zijn eigen smaak behoudt en stevig blijft. De pastinaak, spruitjes, wortels en kool behouden een lekkere smakelijke bite!

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui fijn. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Rasp de gemberwortel.

Snijd de winterwortel in vieren en snijd er blokjes van. Schil de pastinaak en snijd er ook blokjes van. Snijd de prei doormidden en snijd er halve ringen van. Halveer de groene kool en verwijder het harde gedeelte en snijd heel fijn. Was de spruitjes. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui, rode peper en de geraspte gember. Voeg hierbij de specerijen, de gemalen koriander en kaneel. Laat dit zachtjes mee fruiten totdat het lekker gaat geuren. Fruit vervolgens de tomatenpuree mee.
Bak vervolgens de kip in het specerijen-tomatenmengsel.
Voeg vervolgens de wortel, spruitjes, pastinaak, prei, kool, tomatenstukjes en kidneybonen toe en laat even zachtjes meebakken. Voeg vervolgens de chocolade, T&R appelazijn en groentebouillon toe.
Laat het geheel op een zacht vuur gaar stoven. Na een klein half uurtje is de snelle winterstoof met chocolade klaar! Bestrooi met een beetje peper.
Serveer de winterstoof met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!