Snelle pulled pork
Dit recept voor snelle pulled pork is perfect voor het maken van een bijzondere maaltijd, wanneer je een beperkte tijd hebt. Je maakt deze maaltijd namelijk al in 20 minuten en de garingstijd die daarbij komt is ongeveer 1,5 uur, wat meevalt voor zo’n lekker gerecht. Bij deze maaltijd combineer je een echte vleessmaak met allerlei smaakmakers, zoals gember, mosterdzaad, chilipoeder en Tromp & Rueb kruidenazijn verrijkt met honing. Een echte smaaksensatie voor wel 4 personen.
Ingrediënten
- 1 kg Schouderkarbonade of procureur
- 2 el olie
- 1-2 st sjalot, gepeld en in halve ringen gesneden
- 2-3 cm gember, geschild en fijngesneden
- 2 st knoflookteentjes, gepeld en grof gesneden
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl gerookte paprika poeder
- 1/4 tl chilipoeder
- ½ ltr appelsap
- 200 gr tomatenketchup
- 75 gr bruine basterd suiker
- 150 gr Tromp & Rueb kruidenazijn verrijkt met honing
- Zout & peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de schouderkarbonade of procureur in steak formaat van circa 2-3 cm dik. Verhit de olie in de pan en bak de het vlees aan tot ze bruin gekleurd zijn. Haal de steaks uit de pan en fruit in het bakvet de sjalot en de gember circa 5 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de knoflook, het mosterdzaad en het venkelzaad toe en bak deze 1-2 minuten al roerend mee zonder de knoflook te verbranden. Voeg dan de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Laat het 15 min. zachtjes doorkoken. Leg de stukken vlees in het vocht en laat ze 1,5 uur zachtjes koken en draai de steaks om de 20-30 min. om. Als het vlees met een vork makkelijk los komt zijn ze gaar. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen, pluk het met een vork los. Kook het vocht in tot sausdikte en meng het met geplukte varkensvlees en breng op smaak met zout en peper. Verwarm het kort op laag vuur voor het serveren.