fbpx

Shrub Mocktail met granaatappel en kaneel

Een Shrub is een drankje op basis van azijn, suiker en fruit. Lang voordat de koelkast bestond, was dit de manier om rijp fruit langer te bewaren.  In theorie zou je deze Shrub Mocktail met granaatappel en kaneel dus een lange tijd kunnen bewaren. Maar daar is dit non-alcoholische drankje veel te lekker voor!

Ingrediënten (voor ongeveer 12 drankjes)

Meng de suiker, Tromp & Rueb azijn en 200 g van de granaatappelpitjes door elkaar in een grote fles of kan. Voeg tot slot een stokje kaneel toe. Dek de fles of kan af met plasticfolie en laat het bij voorkeur 24-72 uur in de koelkast trekken. Schenk een glas voor een 1/4 vol met de shrub en vul het glas voor een groot deel aan met bruiswater. Serveer ieder glas met een stokje kaneel, ijsklontjes, de laatste granaatappelpitjes en een schijfje citroen.

Geniet ervan! 

Tip! Shrub Mocktail met granaatappel en kaneel is al heerlijk zonder alcohol, maar je kunt er ook een shot wodka, rum of gin in doen voor een cocktail.