fbpx

Salade van peer en venkel

Zo maak je de salade van peer en venkel.

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven tot 180 C. Spreid de walnoten op de bakplaat uit en rooster ze in de oven tot ze krokant zijn in 5 tot 8 minuten. Af en toe omkeren. Walnoten zijn ook prima te roosteren in een droge koekenpan, maar blijf er vooral bij, ze verbranden snel. Snijd intussen de korst van de Gorgonzola en verkruimel de kaas met uw vingers. Als hij erg zacht is, kunt u hem met een vork prakken. Doe 2/3 van de Gorgonzola in de schaal samen met de Tromp & Rueb Appelazijn, zout en peper en roer totdat alles goed vermengd is. Roer geleidelijk de olie erdoor zodat de saus emulgeert en iets dikker wordt. Roer de rest van de verkruimelde Gorgonzola door de saus, zodat er een paar grove stukken in zitten en maak af met zout en peper. Dek de Gorgonzolasaus af en laat hem afkoelen in de koelkast terwijl u de salade klaarmaakt.
Snijd de stengels, het wortelstuk en eventuele andere harde delen van de venkel af. Bewaar enige blaadjes voor de garnering. Snijd de venkelknol in de lengte doormidden. leg de venkelhelften met de platte kant op de snijplank en snijd er in de lengte plakjes van. Schil de peren en verwijder het kroontje en steeltje. Snijd de peren in de lengte doormidden en haal het klokhuis eruit. Snijd de peren in smalle plakjes. Pers er citroensap boven uit totdat deze allemaal bedekt zijn, anders worden de peren bruin!

Leg de plakjes venkel en peer om en om op 6 borden en schep de Gorgonzolasaus er overheen. Garneer met wat geroosterde walnoten en achtergehouden venkelblaadjes.

Eet smakelijk!