fbpx

Roerbakschotel

De roerbakschotel met kip, broccoli en courgette is een eenvoudig en gemakkelijk te maken gerecht boordevol smaken zonder dat er maar een pakje of zakje aan te pas komt. Broccoli bevat super veel vitamines zoals A, C, E en B- Vitamines. Deze mag u dus best wat vaker op tafel zetten.

Ingrediënten

Bereiding

Bereid de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Maak een marinade van de ketjap (shoyu), rode ui, sambal, gember, olijfolie, T&R Kruidenazijn, geelwortel, honing,  geperste knoflook en peper. Snijd de kipfilet in stukjes meng dit met de marinade en laat minimaal 30 minuten intrekken. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en breng een pan met heet water aan de kook. Voeg hierbij de broccoli. Kook de broccoli beetgaar. Snijd intussen de courgette in kleine blokjes.

Verhit een koekenpan en bak hierin de kipstukjes samen met de marinade. Wanneer de kip goudbruin is voeg je de courgette bij de kip. Vervolgens voeg je de broccoli en zilvervliesrijst erbij. Verwarm het geheel nog even.Wanneer je het gerecht serveert strooi je de cashewnoten over het gerecht.

Geniet van deze heerlijke roerbakschotel, eet smakelijk!