fbpx

Rode kool couscous

Zo bereid je de rode kool couscous.

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een pan water met het kippenbouillontablet aan de kook. Doe de couscous en rode kool in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Dek af en laat 10 minuten staan. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kom. Schenk er heet water over en laat 10 minuten staan, zodat de ui wat van zijn scherpte verliest.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 minuten. Laat afkoelen op een bord. Meng de mayonaise en Tromp & Rueb Appelazijn of Tromp & Rueb Kruidenazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Laat de ui uitlekken. Roer de couscous en rode kool los met een vork. Meng de ui, de helft van de pompoenpitten, mayonaisedressing en de helft van de peterselie erdoor. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in parten en leg op de couscous.

Bestrooi met de overgebleven pompoenpitten en peterselie.

Eet smakelijk!