fbpx

Rode curry

Ingrediënten voor currypasta:

Ingrediënten voor de curry

Bereiding:

Maak eerst de currypasta met behulp van een keukenmachine. Pel de knoflook en ui, hak de ui in grote stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Doe al deze ingrediënten in de keukenmachine en voeg tomatenpuree, olijfolie, Tromp & Rueb Natuurazijn, citroengras, chilipoeder, kerriepoeder, kurkuma, paprikapoeder, komijnzaad en korianderzaad toe. Pureer dit tot een zo fijn mogelijke pasta en zet even apart.

Was de groenten, snijd de venkel en courgette in grove stukken, snijd de wortel in dunne schijfjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokken. Snij de tomaat ook in stukjes en zet even apart. Zet de kokosmelk en het water klaar.

Verwarm de wok op middelhoog vuur, doe de kokosolie in de pan en fruit de currypasta ca. 2-3 minuten op niet te hoog vuur. Het gaat lekker geuren. Voeg de venkel, courgette, bataat, wortel en tomaten toe en smoor de groenten onder af en toe omscheppen, zodat het niet verbrandt.

Schenk de kokosmelk erbij, roer goed door en breng aan de kook. Voeg het water in etappes toe (de saus moet niet te dun worden) en breng opnieuw aan de kook. Voeg geraspte kokos en 10 peperkorrels toe en zet het vuur laag als het kookt. Laat de curry ca. 12 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.

Breng op smaak met de Tromp & Rueb Natuurazijn en kokosbloesemsuiker.

Het toevoegen van zout is niet nodig, door de toevoeging van natuurazijn komen de smaken meer naar voren. Wel zo gezond voor je nieren.

Serveertip:
Serveer de curry samen met zilvervliesrijst en garneer met wat verse koriander en eventueel wat geroosterde cashewnoten.

Tip: Je kunt de curry maken met allerlei verschillende groentes uit het seizoen. Bijvoorbeeld in de zomer met sperziebonen of in de winter met pompoen in plaats van venkel.

Eet smakelijk!